Walk fun fotoweek

Een heerlijke herfstweek vanuit onze DogMountainInn. We maken prachtige wandelingen in onze directe omgeving van het Nationaal Park Hohe Tauern, Ron Baltus maakt mooie foto’s van jou en je hond in de bergen, mag je Ron de hele week van alles vragen over het fotograferen van je hond, krijg je van Bianca en Veronique een workshop bergwandelen met je hond gaan we Fun maken in de tuin en zitten bij een kampvuur met heisse choco en marshmellows….

Wanneer: 20 tot 27 september 2025
Maximaal 10 deelnemers minimaal 6 deelnemers.

Wat kost het: € €760,00 p.p
Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, 3 herfstwandelingen onder begeleiding gids, workshops, 25 foto’s van Ron Baltus, avondprogramma en fun met Veronique.

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug, vervoer ter plaatse, € 195,00 maaltijdenpakket (verdere info lees je verderop), drankjes, verzekeringen, schoonmaakkosten € 40,00 en toeristenbelasting € 2,05 p.p.p.n.

Ervaring
Deze week is geschikt voor iedereen met een normale conditie maar je moet wel kunnen stijgen en dalen tijdens de wandelingen.

Programma

Ron Baltus: Foto’s maken we allemaal van onze honden, de een wat meer dan de ander maar niets zo leuk alsnog eens terugkijken naar die ene prachtige wandeling die jij en je trouwe viervoeter hebben gemaakt. Om nog veel meer uit die foto’s en je fototoestel te halen kan beroemd dierenfotograaf Ron Baltus je informatie en tips geven tijdens een wandeling. Maar natuurlijk gaat hij mee op de wandelingen en maakt hij prachtige foto’s van jou en je hond. Kijk maar eens bij www.ronbaltus.nl.

Daarnaast gaan jullie op stap met Veronique van Delen (gedragsinstituut Hond en Gedrag) en Bianca. Zij geven een lezing over bergwandelen met de hond, hoe je spanning bij je hond kan lezen en voorkomen tijdens het wandelen over obstakels, bruggetjes en hoogtes en de nadelen en voordelen van de bergen. En ook tijdens de wandeling krijg je tips hoe je het beste in de bergen kunt lopen met je hond.

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Tijdens de week zijn er 2 rustdagen. Wij adviseren je ten zeerste om deze dagen niet echt volop te gaan wandelen. Voor jou als persoon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen meer dan 24 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn.

Gedurende de wandelingen dienen de honden in principe aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in het Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. De gidsen zullen aangeven wanneer de hond eventueel los kan. Er is tijdens de week meer dan voldoende gelegenheid om de hond lekker te laten rennen. Dit is ook mogelijk in de tuin van de DogMountainInn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://dogwalktrail.nl/carnivoer

Accommodatie

We verblijven tijdens deze week in onze eigen DogMountainInn. Je krijgt hier je eigen slaapkamer en eigen douche/toilet. Het kan zijn dat je slaapkamer zich wel bevindt in een appartement wat je deelt met een andere deelnemer qua woonkamer/keuken. De DogMountainInn heeft een leuke bar/bistro, een heerlijk terras en tuin met losloop gedeelte. Natuurlijk is de tuin volledig omheind.

Maaltijden

 

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn. Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf zondagochtend ontbijt tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Je rekent dit hier ter plaatse af. Prijs € 195,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 4x avondeten in onze eigen bistro en 2 x avondeten in een restaurant. I.v.m. het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen. De lunch bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/waterfles met eventueel skiwater/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening afgezien van de koffie/thee bij het ontbijt.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserverings-formulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Fotoalbum: https://myalbum.com/album/2HB8jt5uVAzCE3/