Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Natuurlijk. Het meest eenvoudige programma dat je kunt boeken (naast alleen een DogWalkTrail accommodatie huren natuurlijk) is een DogMountainExperience pakket. In dit wandelpakket zijn 2 wandelingen met gids inclusief net als een zelfstandige uitgeschreven wandeling. Op de DogMountainInn website is dit pakket uitgebreid beschreven. Je bent daarnaast vanzelfsprekend vrij om wel of niet aan verdere optionele activiteiten deel te nemen.

Bij aankomst ligt er een info map waarin alle optionele activiteiten beschreven staan en wat deze kosten. Op zaterdag avond of zondag ochtend kun je hierop inschrijven. Later op de week is mogelijk alleen is het dan niet gegarandeerd dat er plek is om deel te nemen.
Je krijgt bij je boeking een paklijst meegestuurd. Wel stellen wel als eis dat je een goede wandelbroek bij je hebt (het gaat erom dat de broek van materiaal gemaakt is dat snel droogt) Daarnaast ben je verplicht goede stevige wandelschoenen met een goede stroeve zool (bergschoenen categorie B zijn perfect) en een goede waterdichte jas en broek bij je te hebben op de wandelingen.
We hebben behoorlijk wat activiteiten en wandelingen in ons programma. De basis wandelingen zijn echter beperkt. Maar daarnaast zijn er heel veel keuzes om te variëren.
Dus als je een wandeling niet voor de 2e keer wilt doen is er bij de optionele activiteiten volop keuze en kun je aangeven welke je al hebt gedaan!
Ja, alle honden kunnen mee, groot en klein, jong en oud. Je moet zelf aangeven wat voor honden je mee brengt en bij de boeking vragen wij je of de hond eventueel problemen heeft en natuurlijk hoe oud de hond is. Wij kunnen dan laten weten welke wandeling of activiteit goed te doen is met je hond. Honden onder de leeftijd van 1 jaar kunnen alleen meedoen aan een DogMountainExperience week. Zij mogen alleen op de blauwe wandelingen mee. Verder kunnen ze niet alle wandelingen meedoen maar we geven je ook hier het advies over welke wandelingen wel mogelijk zijn.
Wat is een moeilijke hond, een agressieve hond of minder sociale hond en loopse teven kunnen niet mee in de groep wel individueel op privé wandelingen. Dit moet vooraf geboekt worden zodat we dit kunnen inplannen. Heeft de hond een persoonlijke zone maar valt niet extreem uit, dan is de hond wel welkom in de groep maar wel graag even in overleg. Stuur ons even een mailtje.
Oostenrijk heeft een algemene aanlijnplicht. Je bent dus ten allen tijde zelf verantwoordelijk. Honden mogen tijdens onze blauwe wandelingen eventueel waar mogelijk loslopen maar dit dus op je eigen verantwoordelijkheid. Dit gaat wel altijd in overleg met de gehele groep. Op de meeste wandelingen zijn de honden aan de lijn. Er zijn ook wandelingen waar het absoluut niet veilig is om de honden los te laten. Dit zijn alle rode en zwarte wandelingen (maar kan ook op een blauwe wandeling mogelijk zijn). Vanzelfsprekend moeten de honden waar het niet veilig is aan de lijn. Ook in geval van schade en bij onderlinge onenigheid tussen de honden ben je altijd zelf verantwoordelijk. Mocht je wel graag zoveel mogelijk blauw en waar mogelijk rode losloop wandelingen doen dan raden we aan om met ons als privé gids op pad te gaan. Er is voldoende mogelijkheid om je hond nog los te laten buiten onze wandelingen om al raden we dit ten sterkste af omdat de hond al enorm veel indrukken op doet tijden een week. In de tuin van de DogMountainInn is er ook een losloop gedeelte waar de honden nog kunnen en mogen loslopen/rennen.
Huur je accommodatie van DogWalkTrail dan kun je deze in principe alleen per week boeken.  Natuurlijk kan jeter plekke bij boeken voor een paar dagen als er beschikbaarheid is.
 Alle foto’s die DogWalkTrail gemaakt heeft of die je naar ons toestuurt kunnen worden gebruikt op de site of facebook pagina’s van DogWalkTrail. Mocht je daar een probleem mee hebben dan vragen wij dit vooraf al bij je boeking te vermelden en op zondag of maandag aan de gids. Natuurlijk respecteren wij de wensen wanneer je dit liever niet wilt.
In Oostenrijk gaat bijvoorbeeld de DogMountainExperience week altijd door. Mocht je er absoluut zeker van willen zijn dat je in een groep de activiteiten onderneemt dan moet je jezelf inschrijven voor de groepsweken. Op de site staat bij hoeveel gasten een groepsweek doorgaat. In de programma’s wordt er een maximum van 6 tot 8 honden gehanteerd dit in verband met de activiteiten.
Er zijn een hoop wandelingen en activiteiten die voor iedereen goed te doen zijn. We lopen niet hard en pauzeren zeer regelmatig. Iedereen kan verder meedoen mits je wel van tevoren aangeeft indien er beperkende factoren zijn. Vanzelfsprekend geldt bovenstaande ook voor mensen die wat ouder zijn of iets slechter ter been zijn. Mocht je niet zeker zijn dan is het mogelijk om een privé gids te boeken.
Nee, dat gaat bij DogWalkTrail niet. Ten eerste zijn wij geen voorstander van deze manier van trainen. Natuurlijk moet iedereen zelf weten hoe men de hond traint en natuurlijk weten wij ook dat er in bepaalde hondensporten op deze wijze getraind wordt. Toch is het tijdens de groepsvakantie bij DogWalkTrail niet toegestaan deze middelen en methoden te gebruiken aangezien het te vaak te veel discussies oplevert. Is de hond getraind in een van de sporten van de Nederlandse Bond van de Diensthond en/of de KNPV is het mogelijk een privé gids te boeken. Het is ook mogelijk eigen groepen samen te stellen en dan een weekend of week op maat te boeken.
Ga vooraf bij de dierenarts langs voor de verplichte rabiësvaccinatie voor Oostenrijk en Duitsland en vraag welke inentingen de honden eventueel nog meer nodig hebben. Denk aan tekenspray/vlo behandeling en eventueel kennelhoest enting. Wij stellen een goede anti vlo-behandeling verplicht. Wij stellen ook verplicht te melden als je hond een besmettelijke ziekte heef of onlangs heeft gehad. Dit om onze andere gasten met honden te beschermen tijdens de vakantie of voor de gasten met honden die na jullie komen.

Landen binnen de Europese Unie Reizen binnen de Europese Unie. Sinds 2004 gelden voor het vervoer van honden binnen de Europese Unie de volgende algemene regels: De dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort. De dieren moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid (Rabiës) De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingschema opnieuw vaccineren. De dieren moeten geïdentificeerd zijn. Dat kan een tatoeage zijn, maar vaak is een chip verplicht. Wanneer je een dier mee op vakantie neemt, moet er rekening mee houden worden dat elk land zijn eigen eisen kent met betrekking tot de invoer van dieren. Meer informatie over Oostenrijk via Duitsland : http://www.licg.nl/wcs/lcg/nl/3830/invoereisen-per-land