DogMountainExperience & Prive gids

Het DogMountainExperience wandelpakket is het hele jaar door elke week te boeken m.u.v. de weken waarin een groepsweek op het programma staat. Je kan dit wandelpakket in principe alleen boeken i.c.m. een boeking van een appartement of kamer in de DogMountainInn. Je kan het appartement of de kamer  boeken via www.dogmountaininn.eu

De DogMountainExperience is ideaal voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook als je al meer ervaring in de bergen hebt.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in Nederland of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur op vlak terrein maar het geeft ons in ieder geval een idee van de basisconditie.

De DogMountainExperience bestaat uit:

Info praatje op zaterdagavond of zondagochtend (onder het genot van een drankje of kopje koffie/thee “on the house”).
DogWalkTrail goody bag
Wandel infomap die je in bruikleen krijgt met uitgeschreven wandelingen en tips.
2 wandelingen onder begeleiding van een DogWalkTrail gids.
Zelfstandige wandeling.

Tijdens het info praatje krijg je uitleg over het gedrag van de honden bij elkaar, maken we kennis met elkaar en laten we even zien wat een leuk uitlaatrondje kan zijn en geven we uitleg over alles wat je tijdens je verblijf moet weten.

Er zijn 2 wandelingen onder begeleiding van een DogWalkTrail gids. Deze wandelingen zijn voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen. De wandelingen zijn ongeveer 2,5 tot 3 uur wandelen. De wandelingen vinden plaats in de prachtige omgeving van Pinzgau (zo heet de streek hier) en de HoheTauern (de hoofdkam van de Alpen waar Niedernsill tegenaan ligt). Het kan zijn dat we een stukje moeten rijden voor een wandeling. Dit geven we aan tijdens de intro.

In deze week worden jullie 1x door een van onze gidsen weggebracht. Aan de hand van een uitgeschreven route of wandelkaart lopen jullie terug naar jullie auto die vooraf aan de wandeling op het eindpunt van de wandeling is neergezet of terug naar de DogMountainInn. Jullie kunnen contact houden met de gids wanneer er problemen zijn. In overleg zijn dit wandelingen van ongeveer 2,5 tot 4 uur.

In de winter lopen we zoveel mogelijk op sneeuwschoenen maar zijn de wandelingen maximaal 2,5 uur. Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk maar door de dikke ongerepte sneeuw lopen kan voor zowel baas als hond best wat inspanning vergen. De zelfstandige wandeling zal in de winter zonder sneeuwschoenen zijn en in vlak terrein.

Prijs DogMountainExperience: € 125,00 p.p.

Dit programma wordt aan het einde van de week afgerekend. Dit mag contant worden afgerekend of per directe bankoverschrijving.

In sommige weken in de zomer is er de mogelijkheid nog een extra wandeling te boeken, een kano/sup activiteit te boeken of een boogschiet wandeling te doen. Ook zal er in sommige zomer weken nog een mogelijkheid zijn tot extra optionele wandelingen met een wat zwaarder niveau.

Prive gids

Wil je graag wandelen maar liever niet in een groep. Heb je moeilijke honden of vindt je het gewoon leuk om met je eigen roedeltje op pad te gaan? Dan is het mogelijk een privé gids te huren! Je vertelt ons wat jullie wensen zijn; De hond zoveel mogelijk los, je wilt naar een echte bergtop, op de gletsjer lopen of misschien juist wel een hele relaxte wandeling langs het water en wij geven je de mogelijkheden.

Voor een privé gids gelden de officiële dagtarieven voor een bergwandelgids van de Salzburger Bergwanderführer Verein.

De prijzen voor een privé wandelgids (Nederlands sprekend) zijn als volgt:

€ 250,00 voor een hele dag 09.30 uur tot uiterlijk 16.00 uur. (3 tot 5 uur wandelen)

€ 150,00 voor een halve dag 09.30 uur tot uiterlijk 12.30/13.00 uur (2 tot 3 uur wandelen)