Ditjes en Datjes

DITJES EN DATJES

Niveau van de wandelingen:

Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je niet zo goed zijn in stijgen moet je dit even aangeven.

Gemiddelde wandelingen: Dit zijn de wandelingen die uitdagender zijn dan de blauwe wandelingen en minder zwaar zijn dan de rode wandelingen. Deze zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen) of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat op deze wandelingen het niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.(dit zouden DogHiking Friday wandelingen kunnen zijn of wandelingen die met een prive gids worden gelopen. Prive gids kan alleen met zekerheid door gaan als deze vooraf worden gereserveerd)

Belangrijk:

Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of je kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).

Logeer je niet in een DogWalkTrail accommodatie dan kun je via de mail vragen of er plaats is om op stap te gaan met een privé gids.

De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is in principe om 09.30 uur op de parkeerplaats van de DogMountainInn.

We plannen de wandelingen aan de hand van het weer.

Het maximum is in principe 8/9 honden per groep i.v.m. de veiligheid.

Tijdens groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DWT zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten.

Honden hebben bij ons allemaal een speciaal tuig aan. Dat kan zijn de Webmaster tuigen van Ruffwear, Trail runner van Hurtta en de Pro harnassen van Eqdog. Wij hebben deze tuigen ook te leen indien je deze zelf niet hebt.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal in principe met eigen vervoer plaats vinden. De gemiddelde reistijd is 30 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele wandelingen op bijv een Hohe Tauern wandeling kan wat verder weg zijn. (o.a. Rauris en Grossglockner zijn ongeveer een uur rijden)

Loslopen of aangelijnd: We hebben in de omgeving een paar mooie losloop wandelingen bij water en in het dal mits je met 1 of 2 honden aan het wandelen bent. In Oostenrijk is er een algemene aanlijnplicht. Vele mooie wandelingen zijn te vinden in het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern waar ook een algemene aanlijnplicht geldt. Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zal zijn na een wandeling. De meeste Oriëntatielopen die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op langere stukken los te laten lopen mits je deze wandeling NIET met de groep gaat lopen. Meer dan 2 honden over boerenerf wordt niet op prijs gesteld en los al helemaal niet helaas. Waarom dit is leggen we je ook graag uit bij de eerste dag..