Over ons

Bianca heeft in 2000 DogWalkTrail opgezet. Met behulp van Opvoedinstituut De Roedel en de buitensportbedrijven PBO en Ami Outdoor lukte het om een goed plan op te zetten om op een veilige en verantwoorde manier actieve vakanties voor bazen en honden te gaan organiseren. In de eerste jaren draaide DogWalkTrail naast het werk van Bianca in de buitensport en haar werk als skilerares. Al snel werd het echter een volledige baan en was er geen tijd meer om voor andere buitensport bedrijven te werken. Bianca is opgeleid als buitensportinstructeur en volgde voor dat werk onder andere wild water kanocursussen en leerde klim- en abseil touwtechnieken. In de loop der jaren is haar kennis alleen maar toegenomen. Ze volgde een eerste deel van de Roedeltraining opleiding speciaal gericht op het goed te laten verlopen van de DogWalkTrail vakanties, heeft in 2010 met succes de opleiding van Jan Fennel (DogListener) gedaan, heeft verschillende certificaten gehaald tijdens workshops en seminars. Workshops en lezingen (TT van Linda Tellington Jones, Erwin van Gijtenbeek, Turid Rugaas, Roger Abrantes, Konrad Lorenz, Miklosi en all time favourite Ian Dunbar) heeft zij meerdere keren bezocht. Naast een boekenkast vol honden en wolven boeken waren er ook bezoeken aan wolven parken in Canada en Amerika en Duitsland.

Bianca deed EHBO buitensport voor mens en EHBO voor dieren, dieren pensionhouder opleiding en volgde in 2004 met succes de bergwandelgids opleiding van de Oostenrijkse Alpenvereniging en de wintermodule bij de Salzburger Bergwanderfuhrer Verein. Naast al deze opleidingen deed ze ook de Oostenrijkse skileraar opleiding.

Ook François heeft jarenlange ervaring in de buitensport. Vanaf 1995 is hij werkzaam geweest bij diverse buitensport bedrijven zowel in het veld als organisatorisch. Hij begeleidde en voerde buitensport reizen uit in geheel Europa en in Nepal en Thailand. Mooiste onderdeel om te begeleiden vond hij daarbij de gletsjertochten op de Jostedalbreen in Noorwegen.  Daarnaast ontwikkelde hij buitensport reizen van Canada tot Nieuw-Zeeland. Voor dit werk deed hij meerdere buitensport opleidingen in België en Frankrijk. Deze opleidingen bestonden voor het overgrote deel uit klimmen, mountainbiken en wild water kanoën. Privé is François ook al jaren verliefd op de bergen. Zijn passie is het beklimmen van de vele bergtoppen in onze omgeving en verderop in de Alpen en af en toe zelfs tot in Afrika (Kilimanjaro) en de Himalaya aan toe. Ook hij deed de Oostenrijkse skileraar opleiding en volgde met succes de bergwandelgids opleiding van de Oostenrijkse Alpenvereniging en de wintermodule bij de Salzburger Bergwanderführer Verein. In al deze opleidingen is EHBO, milieuvriendelijk en veilig werken een centraal thema.

Waar we vroeger groepsaccommodaties huurden voor onze groepsweken hebben we sinds 2003 ook eigen accommodatie gehad. Het begon met het appartement bij Bianca’s huis waarna we in 2010 de DogLogHomes (Canadese blokhutten) bouwden in Lengdorf. In 2017 kwam daar de huidige DogMountainInn bij in Niedernsill. In 2019 kwam daar het beheer van de MountainChalets Storm en Down Under bij.

Door de jaren heen hebben we een enthousiast team van medewerkers (gidsen, reisleiders, beheerders, schoonmakers en manusjes van alles) gehad die in vaste dienst of freelance voor ons werkten. Met een appartementsgebouw met 5 appartementen, 1 kamer en een bistro en daarnaast 4 grote chalets en het gidsen van de vele wandelingen hier in de bergen in combinatie met 2 toen nog kleine kinderen en familie en vrienden op afstand in Nederland waren deze medewerkers van heel groot belang om het bedrijf te kunnen runnen.

Na de corona jaren (die ook op het toerisme in Oostenrijk een enorme impact hadden) en na veel jaren heel veel energie, tijd en arbeid in het bedrijf te hebben gestoken hebben we vanaf 2022 de zaken wat anders aangepakt. We verkochten de DogLogHomes en concentreren ons sindsdien op de DogMountainInn en MountainChalets. Deze staan naast elkaar in Niedernsill wat het werk een stukje eenvoudiger maakt. Met intussen een stuk zelfstandigere kinderen konden we zelf naast het werk op kantoor en in de DogMountainInn weer meer de wandelingen gaan gidsen want ooit was dat natuurlijk de reden om dit werk te gaan doen tenslotte.

Af en toe maken we in drukke tijden nog gebruik van gidsen Eva en Annuska en voor de broodnodige ondersteuning tijdens de groepsweken in de DogMountainInn (koken, schoonmaken etc) van de diensten van Hoi Shan en Corine en natuurlijk van onze vaste medewerkster manusje van alles Katinka.

Foto’s van al onze gidsen en medewerkers door de jaren heen zijn te vinden op

https://myalbum.com/album/qpUg8XgKPJiZ