Alleenreizenden week Winter

 

Deze week verblijf je samen met andere alleenreizende gasten in onze eigen DogMountainInn in Niedernsill. Vanuit daar maken we prachtige sneeuwschoenwandelingen in onze directe omgeving van het Nationaal Park Hohe Tauern en lekker eten en drinken in onze bar/bistro… 

Alleenreizende week

Wanneer: 8 – 15 februari 2025

Maximaal 8 deelnemers minimaal 5 deelnemers.

Wat kost het: € 725,00 p.p.

Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, 3 x (sneeuwschoen) wandelingen onder begeleiding gids, 1 x een dropping in de witte velden.

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug. Vervoer ter plaatse. € 175,00 maaltijdenpakket (verdere info lees je verderop) Drankjes. Verzekeringen. Schoonmaakkosten € 40,00 p.p. en toeristenbelasting € 2,05 p.p.p.n.

Ervaring: Deze week is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Je hebt deze week 2 vrije dagen.

Overige informatie

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Tijdens de week zijn er 2 vrije dagen. Wij adviseren je ten zeerste om 1 van deze dagen niet echt te gaan wandelen. Voor jou als persoon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze, intussen meer dan 22 jaar ervaring, heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn.

Gedurende de wandelingen dienen de honden in principe aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. De gidsen zullen aangeven wanneer de hond eventueel los kan. Er is tijdens de week meer dan voldoende gelegenheid om de hond lekker te laten rennen. Dit is ook mogelijk in de tuin van de DogMountainInn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://dogwalktrail.nl/carnivoer

Alleenreizende week

Programma

Zaterdag: aankomst in je accommodatie

Zondag: Intro wandeling waarin we kennis maken met het materiaal dat we veel zullen gebruiken deze week… de sneeuwschoenen en de wandelstokken en natuurlijk meteen kunnen wennen aan het lopen met de sneeuwschoenen. Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk en voor iedereen geschikt!

Maandag tot en met vrijdag: gaan jullie in totaal  3x op pad voor een echte mooie sneeuwschoenwandeling of mooie hike met sneeuwkettingen en een dropping. Natuurlijk moeten we met de sneeuwschoenen ook nog een stukje hoger op de berg dus is 1 van deze wandelingen gaan we met de gondel of ander transport middel omhoog en maken een prachtige sneeuwschoenwandeling tot in het dal.

Vrije dag of de mogelijkheid tot dag skiën of snowboarden (zonder hond) met gids die het gebied laat zien of een extra optionele wandeling (meerprijs, vanaf € 50,00 p.p. exclusief liftkaartje en materiaal. (minimaal 3 deelnemers)

Bij te weinig sneeuw gaan we zo hoog mogelijk om toch sneeuw te vinden en maken we gebruik van kettingen voor onder de schoenen i.p.v. sneeuwschoenen.

De wandelingen sluiten we af met een Apres Dog Walk met een heerlijk glaasje “Glühwein” of “heisse” choco bij een haardvuurtje.

Accommodatie

We verblijven tijdens deze week in onze eigen DogMountainInn. Je krijgt hier je eigen slaapkamer en eigen douche/toilet. Het kan zijn dat je slaapkamer zich wel bevind in een appartement wat je deelt met een andere deelnemer qua woonkamer/keuken. De DogMountainInn heeft een leuke bar/bistro, een heerlijk terras en tuin met losloop gedeelte. Natuurlijk is de tuin volledig omheind.

Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf zondagochtend ontbijt tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Je rekent dit hier ter plaatse af. Prijs € 175,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6x avondeten (hoofd en nagerecht) Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn in de bistro. Het ontbijt bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinken/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Alleenreizende week

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Fotoalbum: https://myalbum.com/album/K9mkxhbkmvau

Alleenreizende week