Culinaire week

Veelal ligt de nadruk bij onze groepsweken vooral op het wandelen, in deze week echter ook op lekker eten!

Rolf van As, voormalig eigenaar van diverse (eet)cafés en een cateringbedrijf in Amersfoort, gaat voor ons lekker koken! Daarnaast gaan we bij 2 wandelingen lekker lunchen op de berg en genieten we bij een andere wandeling van een echte Engelse High Tea lunch in de bistro van de DogMountainInn.

Natuurlijk moet al dat lekkers wel verdiend en verteerd worden dus natuurlijk gaan we bijna alle dagen ook mooie wandelingen maken. Deze wandelingen zijn relaxt en voor iedereen met een normale conditie prima te doen. Ervaring in bergwandelingen en lekker eten is niet nodig.

Wanneer? Nog te bepalen najaar 2024 of voorjaar 2025

Minimaal 6 maximaal 10 deelnemers.

Wat kost het? € 825,00 p.p.

Wat krijg je daarvoor? 7 overnachtingen, 3x wandelingen (al dan niet met sneeuwschoenen) met gids 2x zelfstandig, 4x avondeten, 3x lunch.

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug, vervoer ter plaatse, overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, schoonmaakkosten     € 40,00 p.p. en toeristenbelasting € 2,05 p.p.p.n.

Ervaring: niet noodzakelijk, normale conditie.

Programma

Zaterdag: aankomst in de DogMountainInn. Infopraatje met welkomstdrankje. Zondag: wandeling in Rauris met onderweg een lekkere Oostenrijkse Jausenbrettl. In de avond koken door Rolf. Maandag: wandeling naar een hut op de berg (met lunch) en in de avond mogelijkheid tot kaasfondue of gourmet (optioneel € 22,50 p.p.) Dinsdag: Pendelwandeling (jullie worden afgezet en lopen zelfstandig terug naar de DogMountaininn) In de avond koken door Rolf. Woensdag: wandeling vanuit de DogMountainInn met middag Hightea. Donderdag: rustdag en avondeten met Rolf. Vrijdag: zelfstandige wandeling met een tip van ons en koken door Rolf.

Gezien de datum kunnen de wandelingen uitgevoerd worden als sneeuwschoenwandeling of als gewone wandeling. Eventueel zelfs beide.

Accommodatie

 We verblijven tijdens deze week in onze eigen DogMountainInn. Je krijgt hier je eigen slaapkamer en eigen douche/toilet. Het kan zijn dat je slaapkamer zich wel bevindt in een appartement wat je deelt met een andere deelnemer qua woonkamer/keuken. De DogMountainInn heeft een leuke bar/bistro, een heerlijk terras en tuin met losloop gedeelte. Natuurlijk is de tuin volledig omheind.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kan je kosteloos annuleren indien je hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en je daardoor genoodzaakt bent je reis te annuleren. Je dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van de dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden je ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht je deze regeling willen afsluiten dan dien je dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Overige informatie

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als peroon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 20 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn.

Gedurende de wandelingen dienen de honden in principe aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. De gidsen zullen aangeven wanneer de hond eventueel los kan. Er is tijdens de week meer dan voldoende gelegenheid om de hond lekker te laten rennen. Dit is ook mogelijk in de tuin van de DogMountainInn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://dogwalktrail.nl/carnivoer