Grossglockner/Hohe Tauern week

Een geweldige berg ervaring opdoen tijdens de Grossglockner/Hohe Tauern week… Een week lang wandelen net onder en heel veel boven de boomgrens. In en om het Nationaal Park Hohe Tauern maken we een week lang prachtige hikes in de gebieden nabij de Grossglockner, Grossvenediger, Weißsee en Rauris.
Grossglockner week
Wanneer: 7 – 14 september 2024

Maximaal 10 deelnemers minimaal 6 deelnemers.

Wat kost het: € 725,00 p.p.

Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, alle wandelingen (5x) onder begeleiding gids.

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug. Vervoer ter plaatse. Drankjes. € 175,00 maaltijdenpakket (verdere info lees je verderop), verzekeringen. Tol Grossglockner Hochalpenstrasse € 55,00 voor een 30 dagen kaart (waarmee je dus meerdere keren deze week de Hochalpenstrasse op mag). Schoonmaakkosten € 40,00 p.p. en toeristenbelasting € 2,05 p.p.p.n. Eventuele kosten voor een gondel/almtaxi/toegangstickets etc.

Ervaring: Je hoeft geen ervaren bergwandelaar te zijn maar jij en je hond moeten wel een goede conditie hebben. In principe willen we graag dat je bij ons al eens aan een week hebt deelgenomen aan wandelingen zodat wij weten wat jij en je hond kunnen. 

De Grossglockner/Hohe Tauernweek vindt plaats vanuit een vaste standplaats onze eigen DogMountainInn. Dit houdt in dat je de bagage in de DogMountainInn blijft voor de gehele week en dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. De wandeltijden bedragen ongeveer 3 tot maximaal 5 uur.

Programma

Zaterdag: Aankomst in Oostenrijk in de DogMountainInn. Onder het genot van een drankje bespreken we het programma van de komende week.

Zondag tot en met vrijdag maken we een keuze uit de volgende wandelingen: (ook niet noodzakelijk in deze volgorde) gedurende de week is er 1 rustdag.

De introwandeling doen we op een klein half uurtje rijden van de DogMountainInn in het Wiegenwald…. via verborgen paadjes komen we op een plateau vanaf waar we een werkelijk schitterend uitzicht hebben op de ons omringende bergen. Lunchen bij een verlaten meertje en via een steil paadje weer terug naar de auto.

We rijden met de auto over de Grossglockner Hochalpen Strasse tot het Glocknerhaus op 2112 meter hoogte. Vanaf hier gaan we wandelen. We dalen eerst een paar honderd meter af richting de stuwdammen van de Margeritzen See. Daarna lopen we omhoog langs het gletsjermeer de Pasterzensee onderlangs de Grossglockner (met 3798 meter de hoogste berg van Oostenrijk) tot op de Franz Josefs Höhe op 2367 meter hoogte. Vanaf daar met de auto weer terug naar de DogMountainInn.

We wandelen op een smalle graat met vergezichten tot ver in Karinthie en aan de andere zijde het Salzburgerland.

Nabij de Grossvenediger maken we een prachtige wandeling met uitzicht op de gletsjer. 

Richting de hoofdkam van de Alpen nabij de Amertaler See of eventueel de Plattach See.

Het kan zijn dat we in overleg ook een try out wandeling doen.

Het uiteindelijke programma hangt af van met name de weersomstandigheden op dat moment. Ook de verdere omstandigheden qua terrein spelen een rol in de uiteindelijke keuze van de wandelingen. (denk daarbij aan aardverschuivingen die een pad tijdelijk ontoegankelijk maken)

Overige informatie

Per persoon kan er in overleg meer dan 1 hond mee. Het maakt het op sommige wandelingen wel moeilijker 2 honden mee te brengen. Het moet dus wel mogelijk zijn de hond even af te geven aan 1 van de gidsen indien nodig maar in principe moet je zelf moeiteloos met 2 honden aan de lijn kunnen stijgen en dalen over smalle paadjes.

Je dient voor deze week zelf een tolkaart (30 dagen kaart) te kopen voor de Grossglockner Hochalpen Strasse a ongeveer € 55,00 per auto. Dit kunnen we op de eerste dag dat we het gebied in rijden doen. Je kan dan eventueel ook al carpool afspraken maken op de 1e avond om de kosten te delen. We hebben ook een beperkt aantal plaatsen in onze bus waarbij we een bijdrage vragen voor het meerijden. (Tol/brandstof)

Accommodatie

We verblijven in de DogMountainInn. Je krijgt daar altijd je eigen slaapkamer en sanitair. (tenzij je samen boekt natuurlijk…) Het kan wel zijn dat je een appartement (woonkamer en keuken) deelt met een andere gast maar je slaapkamer en sanitair is dus volledig voor jezelf. De appartementen en slaapkamers verschillen qua grootte en inrichting. Wij delen deze in naar volgorde van boeking, of je met 2-en boekt of alleen en naar gelang de verdeling man/vrouw en uiteindelijk ook eventueel de honden.

Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek.
Je rekent dit echter hier ter plaatse af. Prijs € 175,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6x avondeten (hoofd en nagerecht) Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn bistro. De lunch bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinken/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Bagage

Je krijgt bij je bevestiging van de reis een paklijst toegestuurd. Je hebt voor de wandelingen dus een dagrugzak ( ongeveer 30 liter) nodig.

Activiteiten

Voor deze week dienen jij en je hond over een goede conditie te beschikken. Op sommige wandelingen moeten we juist wat meer stijgen en op sommige juist dalen. Je hond moet goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren je om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen.

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens de Grossglockner/Hohe Tauern week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden. Het programma kan hierdoor afwijken van de beschrijvingen.

Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jouw en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek, GEEN poncho. Je ontvangt van ons een paklijst bij je boeking.

Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken/bij te hebben. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen. We vertrekken in principe met de auto om 9.00 uur in de ochtend vanaf de DogMountainInn tenzij het weer zorgt dat we dit moeten aanpassen. Meestal zijn we rond 15.00 a 16.00 uur weer terug in de DogMountainInn. Dit is mede om voldoende daglicht/tijd marge te hebben in geval van “nood”.
Grossglockner week
Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Niveau tabel:

Rood/donkerrood: Met goede conditie prima te doen.
Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kan je kosteloos annuleren indien je hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en je daardoor genoodzaakt bent je reis te annuleren. Je dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van je dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden je te alle tijde aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht je deze annuleringsregeling willen afsluiten dan dien je dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.
Grossglockner week
Meer geweldige foto’s van deze week zijn te vinden onder: https://myalbum.com/cx7nGclUz