Try out week

Deze week verblijf je samen met andere baasjes en hun viervoeters in onze eigen DogMountainInn in Niedernsill. Vanuit daar maken we prachtige wandelingen in de directe omgeving en het Nationaal Park Hohe Tauern. Echter in deze week zoeken we naar nieuwe routes die we dan al dan niet in ons wandelprogramma opnemen. Afhankelijk van het weer kunnen we wat hogerop de berg gaan of iets lager blijven maar ook voor ons zijn in deze week niet alle wandelingen en routes al helemaal bekend. Dus wil je mee op “ontdekkingsreis” dan is dit de perfecte week!

Wanneer: 12 – 19 oktober 2024

Minimaal 4 deelnemers

Wat kost het: € 495,00 p.p.

Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, 4 wandelingen onder begeleiding gids, 1x zelfstandige uitgeschreven wandeling die je met de overige gasten samen kan doen.

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug. Vervoer ter plaatse, maaltijden, drankjes. Verzekeringen. Schoonmaakkosten € 40,00 p.p. en toeristenbelasting € 2,05 p.p.p.n. vanaf 15 jaar.

Ervaring: van blauw tot licht rood en dus voor iedereen met een normale conditie en zonder bergwandel ervaring geschikt.

De Try Out week week vindt plaats vanuit een vaste standplaats. Dit houdt in dat je de bagage in de DogMountainInn blijft voor de gehele week en dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. De wandeltijden bedragen ongeveer 2,5 tot maximaal 3 uur. (op deze week kunnen de tijden afwijken aangezien de routes ook voor ons nieuw zijn.

Tijdens deze week kan er per persoon maar 1 hond mee.

Overige informatie

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als persoon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen ruim 20 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn.

Gedurende de wandelingen dienen de honden in principe aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. De gidsen zullen aangeven wanneer de hond eventueel los kan. Er is tijdens de week meer dan voldoende gelegenheid om de hond lekker te laten rennen. Dit is ook mogelijk in de tuin van de DogMountainInn.

Verplicht:

Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://dogwalktrail.nl/carnivoer

Wandelingen

De uiteindelijke wandelingen hangen dus af van de weersomstandigheden. Maar deze zijn altijd afwisselend om het ook voor de kinderen leuk te houden. Dus geen lange rechte paden (houden we zelf ook niet van) maar watervallen, bruggetjes, kloofjes, beetje speuren, dingen ontdekken.

Accommodatie

Je verblijft deze week in je eigen slaapkamer met eigen sanitair in onze DogMountainInn. In de DogMountainInn zijn 5 appartementen en 1 pensionkamer. Naar aanleiding van de volgorde van binnenkomst en samenstellingen van de boeking maken wij de indeling. Je hebt dus altijd je eigen slaapkamer en sanitair, het kan hoogstens zo zijn dat je bijvoorbeeld een keuken of woonkamer deelt. Natuurlijk staan de gemeenschappelijke tuin en de bistro ook tot je beschikking.

Maaltijden

Alle maaltijden die we aanbieden zijn in onze eigen DogMountainInn in de bistro. De maaltijden in de bistro zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor.

Voor het ontbijt kan je zelf broodjes bestellen, deze worden dan in de ochtend door de bakker bezorgd. Je maakt dan op de wandeldagen ook je eigen lunchpakketje klaar wat je meeneemt op de wandeling.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Loopse teven zijn niet toegestaan op een groepsreis.