DogTrekking

DogTrekking

Wil je graag met je hond op pad in de bergen maar eigenlijk liever op jezelf en niet in een groep?

Bij DogTrekking ga je zelfstandig op pad van hut naar hut. De routes zijn door ons uitgeschreven en je krijgt een kaart mee. De hutten worden door ons gereserveerd.

De afstanden tussen de hutten is met opzet niet te groot, te lang of te zwaar zodat dit voor iedereen goed te doen is. Enige ervaring in de bergen is wel van belang zodat je weet hoe je de weg moet vinden maar je hoeft geen ervaren zelfstandige bergwandelaar te zijn om deze tochten te kunnen doen.

Je slaapt in de hutten samen met je hond op 1 kamer maar veelal mag de hond niet mee in de eetruimte. De hond moeet dus zonder problemen even alleen kunnen zijn. Denk er ook aan dat je zelf het eten voor de hond mee moet dragen.

Indien je interesse hebt in zo’n tocht laat dit dan ons via de mail weten (info@dogwalktrail.com) dan doen wij je een voorstel. Wij beiden deze tochten aan in de gebieden Rauris, Grossglockner en Grossvenediger.

Voorbeeld:

Programma DogTrekking tocht Rauris en Grossglocknergebied.

Dag 1: aankomst in Oostenrijk overnachting in het dal in kamer Soma in de DogMountainInn. Korte toelichting over de tocht van deze week.

Dag 2: Vandaag gaat het bergop! Om wat op te warmen voor de komende dagen maken jullie een introwandeling in de omgeving van de DogMountainInn.  Deze introwandeling is ook al een zelfstandige door ons uitgeschreven wandeling. Overnachting in de DogMountainInn.

Dag 3: Eerst met de auto naar het Rauriser Tal. Vanaf hier wordt het wandelen. De klim start op 1230 meter en gaat via een prachtige mooie wandeling eerst door het bos tot aan Kolm Saigurn op 1596 meter. Het Naturfreunde Haus ligt hier prachtig onderaan de Hoher Sonnblick.  Wandeltijd ongeveer 3½ uur. Overnachting Naturfreunde Haus.

Dag 4: vanaf Kolm Saigurn gaat het bergop richting Schutzhaus Neubau op 2176 meter. Prachtig uitzicht over het Rauriser dal. Vanaf de hut naar de Goldberg Kees (Gletsjer) op 2300 meter en via een prachtige route langs de overblijfselen van de goud delven tijd weer terug naar de hut. Zuiver wandeltijd totaal 5 uur. Overnachting Schutzhaus Neubau.

Dag 5: vanaf Schutzhaus Neubau (2176 meter) terug naar de auto via een andere route dan de heenweg. Zuivere wandeltijd 4 uur. Daarna transfer naar Grossglocknergebied. Overnachting aldaar.

Dag 6: Vandaag via de Pasterzenroute over dam van een stuwmeer naar de Franz Josefshöhe op 2370 meter daarna vanaf daar weer omlaag naar het Glocknerhaus. Zuiver wandeltijd 4,5 uur. Vanaf daar met de auto terug naar de DogMountainInn.

Dag 7: vrije/reserve dag overnachting in de DogMountainInn.