DogWalktrail goes italy

In het najaar van 2025 gaan we op reis naar Italië! Rondom de Drei Zinnen maken we mooie wandelingen en natuurlijk genieten we van La Dolce Vita…

Wanneer: 11 – 18 oktober 2025

Maximaal 10 deelnemers minimaal 6 deelnemers.

Wat kost het: € 795,00 p.p.

Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen (5x DogMountainInn en 2x Italië), 1x inloopwandeling, 4 wandelingen onder begeleiding gids.

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug. Vervoer ter plaatse en naar Italië v.v. Drankjes. € 175,00 maaltijdenpakket (verdere info lees je verderop), verzekeringen. Schoonmaakkosten € 40,00 p.p. en toeristenbelasting € 2,05 p.p.p.n. Eventuele kosten voor een gondel/almtaxi/toegangstickets etc. Eventuele toeslag voor accommodatie Italie 1-persoonskamer € 45,00 p.p.

Ervaring: Je hoeft geen ervaren bergwandelaar te zijn maar jij en je hond moeten wel een goede conditie hebben.

Tijdens de wandelingen heb je alleen bagage voor de dag bij je. De wandeltijden bedragen ongeveer 3 tot maximaal 4 uur.

Programma

Zaterdag: aankomst in Oostenrijk in de DogMountainInn. Onder het genot van een drankje bespreken we het programma van de komende week.

Zondag: na het ontbijt doen we een relaxte inloopwandeling om al een beetje op te warmen voor de komende week.

Maandag: vertrek naar Italië. In de omgeving van Sexten en de Drei Zinnen doen we een wandeling van om en nabij 4 uur. Na de wandeling naar de accommodatie en lekker Italiaans dineren.

Dinsdag: We rijden naar Misurina aan de andere zijde van de Drei Zinnen en maken daar weer een mooie wandeling.

Woensdag: we rijden richting het Staller Sattel (mooie grensovergang tussen Italië en Oostenrijk) en maken daar nog een lekker wandelingetje voordat we terugrijden naar de DogMountainInn.

Het uiteindelijke programma hangt af van met name de weersomstandigheden op dat moment. Ook de verdere omstandigheden qua terrein spelen een rol in de uiteindelijke keuze van de wandelingen.

Donderdag: vrije dag

Vrijdag: als afsluiter van een heerlijke week maken we in ons eigen Pinzgau nog een mooie wandeling.

 

Overige informatie

Vanwege de accommodatie in Italië kan er maar 1 hond p.p. mee.

Accommodatie

We verblijven 5 nachten in onze eigen DogMountainInn. Je krijgt daar altijd je eigen slaapkamer en sanitair. (tenzij je samen boekt natuurlijk…) Het kan wel zijn dat je een appartement (woonkamer en keuken) deelt met een andere gast maar je slaapkamer en sanitair is dus volledig voor jezelf. De appartementen en slaapkamers verschillen qua grootte en inrichting. Wij delen deze in naar volgorde van boeking, of je met 2-en boekt of alleen en naar gelang de verdeling man/vrouw en uiteindelijk ook eventueel de honden.

In Italië hebben we 1 en 2-persoonskamers met gedeeld sanitair.

Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Voor de maaltijden in de DogMountainInn en het ontbijt in Italië reken je bij ons aan het einde van de week af. Voor de 2x lunch en 2x diner in Italië betaal je zelf ter plaatse.

Prijs maaltijdenpakket bij ons af te rekenen. € 175,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 4x lunchpakketje en 4x avondeten (hoofd en nagerecht)

Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Maaltijden in onze eigen DogMountainInn bistro: de lunch bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinken/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Bagage

Je krijgt bij je bevestiging van de reis een paklijst toegestuurd. Je hebt voor de wandelingen dus een dagrugzak (ongeveer 30 liter) nodig.

Activiteiten

Voor deze week dienen jij en je hond over een goede conditie te beschikken. Op sommige wandelingen moeten we juist wat meer stijgen en op sommige juist dalen. Je hond moet goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren je om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen.

De uitvoer van het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden. Het programma kan hierdoor afwijken van de beschrijvingen.

Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jouw en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek, GEEN poncho. Je ontvangt van ons een paklijst bij je boeking.

Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken/bij te hebben. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen.

Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Niveau tabel:

Blauw/Rood/donkerrood: Met een normale conditie prima te doen.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Drei Zinnen (foto: suedtirolerland.it)

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kan je kosteloos annuleren indien je hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en je daardoor genoodzaakt bent je reis te annuleren. Je dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van je dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden je te alle tijde aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht je deze annuleringsregeling willen afsluiten dan dien je dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.