FUNWEEK

In de Funweek boek je gewoon je appartement in onze DogMountainInn en boek je dit Funpakket er extra bij.

In de week 29 juni – 6 juli 2024 maken we een mooie wandeling waarbij je onderweg info krijgt uit de cursus Bergwandelen met je hond die we in Nederland aanbieden. Je krijgt vooraf een stukje theorie over het wandelen in de bergen met je hond en daarna gaan we dat direct dit in de praktijk ervaren.

Natuurlijk moeten we in deze Funweek ook een middag het water van de Zeller See op met de SUPs en de kano’s. Mocht het te koud zijn om te varen zullen we een workshop steppen doen en kun je in de week de steps of de sups nog lenen om zelf op stap te gaan.

In deze week hebben we twee leuke workshops die gegeven worden door De Bouncers. De Bouncers met onder andere Erica en Bryan Honingh hebben al meer dan 20 jaar ervaring met frisbeen met de hond. In deze workshop kan je een begin kunnen maken met frisbeen of voor de meer ervaren mensen is er natuurlijk een leuke les met de frisbee. Daarnaast geven ze ook een leuke workshop detectie. Lisanne zal deze workshop geven samen met Bryan.

Hieronder kan je lezen wat deze workshops inhouden. Als de groep te groot is zullen we deze splitsen en gaan we met de andere groep sleutelhangers maken. De twee workshops zijn namelijk heel intensief dus mogen de hondjes uitrusten terwijl de baasjes aan de knutsel gaan.

Op de dag van de workshops zullen we een leuke High Tea serveren en we eten in deze week twee keer een avond gezellig samen in de bistro. Op het menu staat Hut Essen en een Oostenrijkse avond.

Workshops Frisbee en detectie

Dog frisbee: In de workshop Dogfrisbee kun je kennis maken met deze geweldige en intensieve hondensport. Dogfrisbee is een wedstrijdsport maar kan zeker ook recreatief worden gespeeld. Je hebt 1 of meerder frisbees nodig en een veld zonder gaten en bomen op het veld. Dogfrisbee is makkelijk aan te passen met oefeningen en worpen op zowel de handler als de hond. De instructeurs hebben veel ervaring in lesgeven, wedstrijd lopen en jureren in binnen en buitenland. Tijdens deze workshops zijn er natuurlijk frisbees aanwezig

Workshop detectie speuren:

Tijdens deze workshop ga je kennis maken met Detectie speuren. Detectie speuren is een vorm van speuren waarbij de hond leert om een specifieke geurbron op te sporen en te melden. Het is voor iedereen geschikt, jong oud klein groot. We werken 1 op 1 en korte sessies omdat het best vermoeiend is voor de hond.

Benodigdheden

Lijn van ca. 2-3 meter lang/beloningssnoepjes/een speeltje waar uw hond dol op is/kleedje waar ze even op kunnen rusten.

Datum: week 29 juni – 6 juli 2024

In het programma:

Workshops Frisbee en Detectie, alle materialen, kanovaren en suppen of steppen met de hond, sleutelhangers maken, 1x Hightea, wandeling met tips en tricks uit de cursus bergwandelen met de hond, 2 x avondeten in de DogMountainInn

Prijs € 215,00 p.p. (exclusief accommodatie)