Ga op ontdekkingsreis samen met jouw hond!

DogMountainexperience

Indien je een appartement of kamer huurt in de DogMountainInn kun je bij je boeking ook direct dit wandelpakket boeken. In het boekingsformulier op de DogMountainInn website bij opmerkingen kan dit worden aangegeven.

De DogMountainExperience is ideaal voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook als je al meer ervaring in de bergen hebt.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in Nederland of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur op vlak terrein maar het geeft ons in ieder geval een idee van de basisconditie.

De DogMountainExperience bestaat uit:

Info praatje op zaterdagavond of zondagochtend (onder het genot van een drankje of kopje koffie/thee “on the house”). 
DogWalkTrail mok
Wandel infomap die je in bruikleen krijgt met uitgeschreven wandelingen en tips.
2 wandelingen onder begeleiding van een DogWalkTrail gids.
Pendel en zelfstandige wandeling

Tijdens het info praatje krijg je uitleg over het gedrag van de honden bij elkaar, maken we kennis met elkaar en laten we even zien wat een leuk uitlaatrondje kan zijn en geven we uitleg over alles wat je tijdens je verblijf moet weten.

Er zijn 2 wandelingen onder begeleiding van een DogWalkTrail gids. Deze wandelingen zijn voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen. De 1e wandeling is ongeveer 2 tot 3 uur wandelen, de 2e wandeling zal, in overleg, minimaal 3 uur zijn. De wandelingen vinden plaats in de prachtige omgeving van Pinzgau (zo heet de streek hier) de HoheTauern (de hoofdkam van de Alpen waar Niedernsill tegenaan ligt. Het kan zijn dat we een stukje moeten rijden voor een wandeling. Dit geven we aan tijdens de intro.

In deze week worden jullie als groep 1x door een van onze gidsen d.m.v. een pendel hoger op de berg gebracht. Met uitleg en een wandelkaart lopen jullie terug naar jullie auto die vooraf aan de wandeling op het eindpunt van de wandeling is neergezet. Jullie houden contact met de gids wanneer er problemen zijn of wanneer jullie weer bij de DogMountainInn of de auto zijn. In overleg zijn dit wandelingen van ongeveer 2,5 tot 4 uur.

In de winter lopen we zoveel mogelijk op sneeuwschoenen maar zijn de wandelingen maximaal 2 uur Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk maar door de dikke ongerepte sneeuw lopen kan voor zowel baas als hond best wat inspanning vergen. De wandeling met pendel zal in de winter zonder sneeuwschoenen zijn en in vlak terrein.

Prijs DogMountainExperience: € 125,00 p.p.

Dit programma wordt aan het einde van de week afgerekend samen met alle andere kosten die er gemaakt zijn. Dit mag contant worden afgerekend of per pin of per directe bank overschrijving.

In sommige weken in de zomer is er de mogelijkheid nog een extra wandeling te boeken, een kano/sup activiteit te boeken of een boogschiet wandeling te doen. Ook zal er in sommige zomer weken in de zomer nog mogelijkheid zijn tot extra optionele wandelingen met een wat zwaarder niveau of een gemiddeld niveau. Dit kan ook worden uitgevoerd door een externe wandelgids maar natuurlijk zoveel mogelijk door ons eigen team. Dit is mogelijk in de maanden juni t/m half september.

Aan het begin van de week zullen we het programma daarvoor bekend maken als deze mogelijkheden er in die week zijn.