DogMountainExperience

Activiteiten:

Vanaf zomer 2022 zijn er minder groepsweken. Voor de zomer van 2022 en 2023 blijft in ieder geval in de zomer de combi met de GrossGlockner/HoheTauern plaats vinden en de alleenreizende week. In de winter is er ook een alleenreizende week en zal er een snowfun week plaats vinden. 

DogWalkTrail gaat deze zomer naar Noorwegen. Er zullen in de toekomst andere reizen on tour worden aangeboden naar andere landen via ons of onze afdeling dogwalktrail Benelux. Via Dogwalktrail.nl zal de reis naar Zweden in 2022 weer plaats vinden.

Hier in Oostenrijk  zullen we werken met een wandelpakket (DogMountainExperience) en prive gidsen. Indien je een appartement of kamer huurt in de DogMountaininn kun je bij je boeking een wandelpakket boeken of een aanvraag doen voor een prive gids, we zullen dan kijken of er in die week een mogelijkheid is voor een prive gids. Geef dit even aan in je reservering of per mail.

Dogmountainexperienceweek

Winter:

Vanaf januari 2023 is het mogelijk in de winter 1 dag mee te doen aan een groeps wandeling. Zijn er meer dan 4 deelnemers dan is er een mogelijkheid tot een tweede wandeling. Wil je garantie op meer dan 1 wandeling dan is het verstandig het wandelpakket (DogMountain Experience) te boeken of een groeps week.

Vanaf deze winter is het ook weer mogelijk om de hond te laten uitlaten., De honden worden dan tussen 11 en 13 in de tuin gelaten waar ze in het losloop stuk even lekker kunnen rennen en waar ze hun behoefte kunnen doen. Dit gebeurt dan bij de DogMountainInn.  Uitlaat service is alleen mogelijk voor de mensen die in de DogMountainInn of de DogLogHomes verblijven. Kosten per dag is € 15,00. Dit is mogelijk van maandag tot en met vrijdag. De honden zullen individueel worden uitgelaten tenzij de honden elkaar kennen.

Dit jaar is het mogelijk om een set sneeuwschoenen te huren. We leggen jullie uit waar je veilig kunt wandelen en hoe de sneeuwschoenen aangepast moeten worden. Kosten per dag is € 12,50 per set per dag of € 50,00 per week.

Zelfbedieningsbar blijft bestaan maar de bistro zal de aankomende winter geen maaltijden meer aanbieden. Er zal wel 1 keer in de week iemand een gezellige borrel middag met hapjes en muziek aanbieden van 16.00 tot 18.00. Meer informatie krijg je op de dag van aankomst.

Dogmountainexperienceweek


DOGMOUNTAINEXPERIENCE ZOMER EN WINTER:

Lees het even goed door en stuur ons een mailtje als je dit wilt boeken of vraag het aan bij je reservering.

Indien je een appartement of kamer huurt in de DogMountaininn kun je bij je boeking ook direct dit wandelpakket boeken. In het boekingsformulier bij opmerkingen kan dit worden aangegeven.

De DogMountainExperience is zowel een goede instapweek voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook een week waar je al met meer ervaring je berg-wandel hart kunt ophalen.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in Nederland of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur op vlak terrein.
De DogMountainExperience bestaat uit een intro gesprek op zaterdag avond of zondagochtend onder het genot van een drankje of kopje koffie “on the house”. Jullie zullen allemaal een DME geschenken pakket  ontvangen met leuke mok en allerlei leuke geschenkjes. En een map die je in bruikleen krijgt  met  uitgeschreven wandelingen en tips.

Tijdens het intropraatje krijgt iedereen een uitleg  over  het gedrag van de honden bij elkaar, maken we kennis met elkaar en laten we even weten wat een leuk uitlaat rondje kan zijn en geven we uitleg over alles wat je tijdens je verblijf moet weten. Boek je een DME (DogMountainExperience) in de winter maanden en oktober, november of april dan krijg je op maandag dit intro praatje en zal er op zaterdag door de beheerder een uitleg worden gegeven over het pand en de omgeving.

Er zijn  2 wandelingen onder begeleiding van een gids. Deze wandelingen zijn voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen. De duur van de wandelingen: 1 wandeling van ongeveer 2,5  tot 3,5 uur wandelen 1 wandeling van maximaal 2,5. De wandelingen vinden plaats  in de prachtige omgeving van Pinzgau en HoheTauern. Het kan zijn dat we een stuk moeten rijden voor een wandeling. Dit geven we aan tijdens de intro. Soms zullen we met een gondel (eigen kosten) omhoog gaan.

In deze week worden jullie als groep door een van onze gidsen d.m.v een pendel hoger op de berg gebracht. Met een  uitleg en een kaart lopen jullie terug naar jullie auto die vooraf aan de wandeling op het eindpunt van de wandeling is neergezet. Jullie houden contact met de gids wanneer er problemen zijn of wanneer jullie weer bij de DMI of de auto zijn.  In overleg zijn dit wandelingen van ongeveer 2,5 tot 4 uur.

Daarnaast is er de mogelijkheid zelfstandig een wat pittigere route te lopen (dag-wandeling) of een uitgeschreven wandeling zoals een foto wandeling of Oriëntatie wandeling die je zelfstandig loopt (zonder gids, individueel of met andere van de groep).

In de winter lopen we zoveel mogelijk op sneeuwschoenen maar zijn de wandelingen maximaal 2,5 uur. Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk  maar door de dikke ongerepte sneeuw lopen kan  voor zowel baas als  hond best wat inspanning vergen. De wandeling met pendel zal in de winter zonder sneeuwschoenen zijn en in vlak terrein.

Eva is naast DogWalkTrail medewerker ook een National Park Ranger en weet enorm veel van het gebied National HoheTauern.

We hebben dan ook een aantal uitgeschreven wandelingen voor iedereen  die dit leuk vindt. Dit kan ook weer als groep of  zelfstandig worden gelopen. We hebben  alle weetjes over de wandeling en de route op papier gezet. Kortom leuke en leerzame wandelingen.

In sommige weken in de zomer is er de mogelijkheid nog een extra wandeling te boeken, een kano/sup activiteit te boeken. Als dit niet mogelijk is laten we julie weten waar jullie een kano kunnen huren en is het mogelijk om bij ons voor €30,00 per dag een sup te huren. Ook zal er in sommige zomer weken in de zomer nog mogelijkheid zijn tot optionele prive wandelingen met een wat zwaarder niveau of een gemiddeld niveau.  Dit kan ook worden uitgevoerd door een externe wandelgids maar natuurlijk zoveel mogelijk door ons eigen team.  Dit is mogelijk in de maanden juni t/m half september.

Aan het begin van de week zullen we het programma daarvoor bekend maken als deze mogelijkheden er in die week zijn. Wil je meer activiteiten en/of wandelingen in een week dan raden we jullie aan de dogwalktrail.com site te bekijken en te kijken naar onze groepsweken die er worden aangeboden.

Prijs DogMountainExperience: € 125,00 p.p. (Dit programma wordt aan het einde van de week afgerekend samen met alle andere kosten die er gemaakt zijn. Dit mag contant worden afgerekend of per pin of per directe bank overschrijving).

DogMountainExperience €125,00 inclusief:

-DogWalkTrail geschenk pakket

-info wandel map (bruik leen)

-gratis drankje

-kennismaking met uitleg waar de hond kan worden uitgelaten en de (honden) regels wat betreft de honden en gedrag in de tuin  (ongeveer  1 uurtje)

-2 wandelingen met gids

-pendel met kaart en info over de route

Dogmountainexperienceweek

Losse wandelingen en activiteiten:

Op de tafel in je appartement ligt als het goed is een programma met welke wandelingen en mogelijkheden er zijn voor de week dat jullie bij ons verblijven. Ook staat er op welk tijdstip jullie er moeten zijn en of het een halve of dag wandeling is.

In het hoogseizoen zullen er een aantal weken zijn waarin we dag-wandelingen aanbieden. In het naseizoen zullen we meestal halve dag wandelingen aanbieden. Wel hebben we de pendelwandelingen waar meerdere mogelijkheden zijn om langer onderweg te zijn.

Het is mogelijk om een DogMountainExperience week te boeken maar ook om losse wandelingen te boeken. De mensen met een DME programma hebben voorrang op de gasten die losse wandelingen willen boeken.  Een pendel wandeling of oriëntatie wandeling  is altijd mogelijk.

Wandelingen:

2 wandelingen met gis en 1 zelfstandige wandeling met pendel. Mochten er meer wandelingen worden aangeboden in deze week krijgen jullie dit natuurlijk bij aankomst te horen.

Meenemen/aantrekken op wandelingen: fleece jack, wind/waterdicht jack, wandelbroek, goede wandelschoenen (enkelhoog), dagrugzak, zonnebril, water en beetje water voor de hond.  ALLEMAAL ALTIJD MEENEMEN DUS OOK BIJ MOOI WEER! Voor de hond een webmasterharness  tuigje van Ruffwear. Deze is bij ons te leen. Stuur even een appje als je die wilt lenen of vraag het gelijk aan de gids voor vertrek.

Vertrek wandelingen/meetingpoint 09.00 of 9.30 uur (melden we nog van te voren) De bistro van de DogMountainInn op de eerste dag en verdere dagen voor op de parkeerplaats

Optionele wandelingen (minimaal 3 deelnemers maximaal 10 deelnemers en maximaal 8 honden)
Een halve dag € 40,00 p.p. uit en thuis 9.30 uur 12.45/13.30 uur. (ongeveer 2,5  tot 3 uur wandelen) wandelingen die korter zijn hebben een aangepaste prijs.
Het kan zijn dat we in de nabije omgeving wandelen en dan zijn we eerder terug.

Een hele dag op pad € 50,00 p.p. uit en thuis 9.00 uur 15.00 uur. (3,5  tot 5 uur wandelen)
Minimaal 4 deelnemers in het hoogseizoen. Buiten het seizoen zullen we ook met minder deelnemers op pad gaan. Het kan zijn dat we een stuk moeten rijden om te  wandelen en dan kan het zijn dat we langer onderweg zijn.

Pendelwandeling met kaart en uitleg : € 15,00 per persoon. Bij meerdere deelnemers zal er twee keer gependeld worden.
Activiteiten zoals kanovaren en standup paddling: € 35,00 p.p. met gids
Sup Huur, uitleg van het materiaal en route naar de locatie voor de wateractiviteiten € 20,00 p.p halve dag en  € 30,00 voor de hele dag.

DWT surprise  pakket is ook los te koop: €20,00  (vraag naar de inhoud tijdens je verblijf)
Vanaf 01 januari zullen we naast nog een aantal t-shirts ook weer nieuwe leuke items in onze shop hebben zoals de nieuwe e-maille mokken en andere leuke gadgets.  Vraag ook hier even naar aan een van onze gidsen tijdens jullie verblijf.

Prijzen van de wandelingen zijn exclusief entree kaartjes, gondels, drankjes, vervoer en/of andere transport middelen.
Familieprijs indien ouders mee gaan is voor  kinderen halve prijs.

Pendelwandelingen zijn wandelingen waar je van ons een kaart of/en uitgeschreven blad mee krijgt en zelfstandig op pad gaat. We rijden voor jullie auto uit naar een eindpunt van een wandeling en je wordt daarna met onze bus naar een begin punt gebracht en je loopt dan zelf met de informatie naar je eigen auto. We hebben meerdere variaties en van kort tot lang.

Oriëntatie wandelingen zijn wandelingen die ook zelfstandig te lopen zijn en liggen in de bistro. Deze graag weer terug leggen na gebruik.

Annuleren voor een optionele wandeling waarvoor je je hebt opgegeven kan kosteloos tot 09.00 uur de dag vooraf.

Niveau van de wandelingen: als je twijfels hebt over je conditie kun je aan de gidsen vragen wat de kleur van de wandelingen zal zijn.

Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je niet zo goed zijn in stijgen moet je dit even aangeven.

Gemiddelde wandelingen: Dit zijn de wandelingen die uitdagender zijn dan de blauwe wandelingen en minder zwaar zijn dan de rode wandelingen. Deze zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen) of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat het op deze wandelingen niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.

Natuurlijk kan je ook alleen een appartement en zelfstandig op pad gaan of een privé gids in huren. Een privé gids kost € 195,00 per dag met 5 deelnemers en €10,00 p.p. voor extra persoon. Maximaal 10 personen en 8 honden.

Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of je kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).

Dogmountainexperienceweek