Walk,Learn,Snowfun & Fotoweek

Het duurt nog even maar we willen jullie al wel laten weten dat volgend jaar de leuke winter fun week eraan gaat komen. We zullen 18 tot 25 maart 2023 samen met Ron Baltus en Veronique van Delen een winter week aanbieden. Dit is een zusje van de vroeger bij ons zo geliefde walklearnfun week en de fotografie week. Ron gaat baas en hond dit jaar op de foto zetten in de sneeuw bij allerlei leuke sneeuw activiteiten. Daarnaast mag je Ron de gehele week vragen stellen over wat je maar wilt weten over fotografie in de bergen met de witte sneeuw en witte achtergronden. En we gaan natuurlijk mooie sneeuwschoen wandelingen maken en genieten van deze sneeuw. Veronique en Bianca zijn nog aan het kijken wat we verder zullen aanbieden maar Veronique zal zeker iets leuks bedenken en we geven ook hier een workshop avond over bergwandelen met je hond maar dan in de sneeuw. Leuke wedstrijd sneeuwhond/pop maken en natuurlijk een avond gezellig bij een kampvuurtje met Heiße Choco of Gluhwein en marshmallows zal ook deze winter niet ontbreken

Nog even geduld en dan volgt er meer informatie.

Walk, Fun, Learn & foto week

Deze week verblijven we in onze eigen DogmountainInn in Niedernsill. Vanuit daar maken we prachtige sneeuwschoenwandelingen in onze directe omgeving van het Nationaal Park Hohe Tauern, gaan we sneeuwpoppen bouwen, zitten bij een warm kampvuur met heisse Choco en Marshmellows, lekker eten en drinken, kortom leren en genieten.

Wanneer: 18 tot 25 maart 2023
Maximaal 10 deelnemers minimaal 6 deelnemers.

Wat kost het: € 770,00 p.p.
Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, 3 sneeuwschoenwandelingen onder begeleiding gids, workshops, 25 foto’s van Ron Baltus, avondprogramma bij kampvuur, maaltijden ontbijt, lunch en avondeten.

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug.
Vervoer ter plaatse.
drankjes.
Verzekeringen.
Schoonmaakkosten € 30,00 en toeristenbelasting € 2,00 p.p.p.n.

Ervaring:
Deze week is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Ron Baltus: Foto’s maken we allemaal van onze honden, de een wat meer dan de ander maar niets zo leuk als nog eens terugkijken naar die ene prachtige wandeling die jij en je trouwe viervoeter hebben gemaakt. Om nog veel meer uit die foto’s en je fototoestel te halen kan beroemd dierenfotograaf Ron Baltus je informatie en tips geven tijdens een wandeling. Maar natuurlijk gaat hij mee op de wandelingen en maakt hij prachtige foto’s van jou en je hond. Kijk maar eens bij www.ronbaltus.nl.

Daarnaast gaan jullie op stap met Veronique van Delen (gedragsinstituut Hond en Gedrag  en Bianca. Zij geven een lezing over bergwandelen met de hond, hoe je spanning bij je hond kan lezen en voorkomen tijdens het wandelen over obstakels, bruggetjes en hoogtes en de nadelen en voordelen van de sneeuw. Tijdens een wandeling krijg je tips hoe je het beste in de bergen met sneeuw kunt lopen met je hond.

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Tijdens zijn er 2 rustdagen. Wij adviseren je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als persoon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen meer dan 22 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn.

Gedurende de wandelingen dienen de honden in principe aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. De gidsen zullen aangeven wanneer de hond eventueel los kan. Er is tijdens de week meer dan voldoende gelegenheid om de hond lekker te laten rennen. Dit is ook mogelijk in de tuin van de DogMountainInn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede berg of winter schoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek. Een skibroek voldoet ook prima.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://dogwalktrail.nl/carnivoer

Programma

Zaterdag: aankomst in je accommodatie.

Zondag: Intro wandeling waarin we kennis maken met het materiaal dat we gebruiken deze week en daarna op zoek naar bergen sneeuw voor een sneeuwpop/hond wedstrijd. De origineelste sneeuwpop krijgt een originele DWT mok.

Dinsdag en donderdag gaan we een lekkere ochtendwandeling maken (bij voldoende sneeuw beide wandelingen op sneeuwschoenen) onderweg genieten we van een lekkere jausen (eten) in een hut. Onderweg zullen we op een prachtig plekje van een heisse Choco genieten!

We hebben een dag  sneeuwfun met Veronique en Veronique en Bianca zullen een winter bergwandel workshop geven.

Op vrijdagavond is er een kampvuurtje met smors.

Bij te weinig sneeuw gaan we zo hoog mogelijk om toch sneeuw te vinden en maken we gebruik van kettingen voor onder de schoenen i.p.v. sneeuwschoenen.

Accommodatie

We verblijven tijdens deze week in onze eigen DogMountainInn. Je krijgt hier je eigen slaapkamer en eigen douche/toilet. Het kan zijn dat je slaapkamer zich wel bevindt in een appartement wat je deelt met een andere deelnemer qua woonkamer/keuken. De DogMountainInn heeft een leuke bar/bistro, een heerlijk terras en tuin met losloop gedeelte. Natuurlijk is de tuin volledig omheind.

Maaltijden

Winter Fun Week

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. De drankjes die je naast koffie en thee verbruikt deze week zijn extra. Je rekent dit echter hier ter plaatse af met de bistro. Het ontbijt bestaat uit 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6 x avondeten (hoofd en nagerecht)

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn in de bistro Sky’s Vergnügen. De lunch bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/waterfles met eventueel skiwater/fruit/reepje). Daarnaast gaan we gezamenlijk een keer lunchen in een hut. De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.

Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Fotoalbum: https://myalbum.com/album/2HB8jt5uVAzCE3/

Winter Fun Week