Walk learn  fun & muziek week 

Wil je graag lekker bezig zijn met je hond maar niet hele lange en veel wandelingen maken?
Dan is deze relaxte en take it easy week wat voor jullie!

Deze week verblijven we in onze eigen DogMountainInn in Niedernsill. Vanuit daar maken we relaxte maar prachtige wandelingen in onze directe omgeving en het Nationaal Park Hohe Tauern, hebben we workshops, gaan het water op en in de avond een kampvuur en een lekker drankje…

Wanneer: De datum is 18 tot 25 juni 2022.  Maximaal 10 deelnemers minimaal 6 deelnemers.

Wat kost het: € 645,00 p.p.

Wat krijg je daarvoor:

7 overnachtingen.

1 x  wandeling  onder begeleiding gids met daar aansluitend  een middagje het water op met de sup en/of kano.

1 gondelwandeling  (een langere dag op de berg)

2x muziek avondprogramma met gezellige muziek  en eten

1 x een dag met fun en learn in de vorm van:  (leren) boogschieten tijdens een korte wandeling en een middag programma waarin we leuke dingen creëren  of mensen een uitleg steppen krijgen en leuke spelletjes zullen doen met allerlei attributen in de tuin van de DogMountainInn.

Een pendelwandeling waar je met de groep wordt afgezet en je met kaart en info blad weer terug loopt naar de DogMounTainInn

Wat komt daar nog bij:
Je reis naar Oostenrijk heen en terug.
Vervoer ter plaatse.
Maaltijden, drankjes.
Verzekeringen.
Schoonmaakkosten € 30,00 p.p. en toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

Ervaring: van blauw tot licht rood en dus voor iedereen met een normale conditie geschikt. Deze week is geschikt voor zowel deelnemers die al in de bergen hebben gewandeld als voor beginners. Wil je een week waarin je volop aan alleen wandelen toekomt dan is deze week minder geschikt.

Ben je nog nooit met DogWalkTrail op pad geweest en wil je vooraf wel al tips hoe met je hond in de bergen te lopen. Dan maken we graag kennis met jullie tijdens onze cursus wandelen in de bergen in Nederland. Deze week gaat minder om het wandelen maar om relaxt plezier te hebben door verschillende activiteiten.

Deze week vind plaats vanuit een vaste standplaats. Dit houdt in dat je de bagage in de DogMountainInn blijft voor de gehele week en dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. De wandeltijden bedragen ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Overige informatie

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als persoon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 22 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn.

Wat gaan we doen

Lekker wandelen: Samen met je hond genieten van de mooie bergen

Genieten: Deze week gaan we vooral lekker genieten van heerlijke lekkernijen

Workshops: een bonte en dus afwisselende mix van allerlei activiteiten. En alles doen we Take It Easy

Fun: Fun met je hond met o.a. ballen, behendigheid attributen, we gebruiken de natuur en kunnen gaan steppen en boogschieten. Kortom veel fun.

Muziek:

Wat gaan we doen?

Muziek is voor heel veel mensen heel erg belangrijk…. muziek versterkt het gevoel en de emotie waarin je bent of kan je juist in een bepaalde stemming brengen…

Al vaak viel tijdens een gezellig avondje in de bistro de opmerking: “we moeten een muziekweek doen” en misschien is het eens tijd dat dan ook echt te doen? Dus we hebben twee programma’s samengevoegd tot een Walk Learn Fun & Muziek week

Na de wandeling beginnen we later op de middag in onze eigen Bistro met het muziekprogramma. Denk hierbij qua sfeer en invulling aan het Top 2000 Cafe… We luisteren muziek, vertellen onze verhalen bij jouw eigen muziek, doen een quiz, kijken muziekfilms en lichten er bepaalde artiesten/bands/zangers of zangeressen uit.

Tussendoor eten we aan het begin van de avond gezamenlijk een lekkere maaltijd.

Wat neem je mee? Je LP’s, CD’s, Spotify Playlist of wat dan ook wat voor jou belangrijk is qua muziek.

Gedurende de wandelingen dienen de honden in principe aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. De gidsen zullen aangeven wanneer de hond eventueel los kan. Er is tijdens de week meer dan voldoende gelegenheid om de hond lekker te laten rennen. Dit is ook mogelijk in de tuin van de DogMountainInn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://www.dogwalktrail.nl/carnivoer

Accommodatie

We verblijven tijdens deze week in onze eigen DogMountainInn. Je krijgt hier je eigen slaapkamer en eigen douche/toilet. Het kan zijn dat je slaapkamer zich wel bevind in een appartement wat je deelt met een andere deelnemer qua woonkamer/keuken. De DogMountainInn heeft een leuke bar/bistro, een heerlijk terras en tuin met losloop gedeelte. Natuurlijk is de tuin volledig omheind.

Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Je rekent dit echter hier ter plaatse af met de bistro. Prijs € 145,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6 x avondeten (hoofd en nagerecht) I.v.m. het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn in de bistro Sky’s Vergnügen. Het ontbijt bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Overig

Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.