Veel voorkomende vragen

-Kan ik ook alleen een programma boeken, zonder optionele activiteiten?

Natuurlijk. Het meest eenvoudige programma dat je kunt boeken (naast alleen een DogWalkTrail accommodatie huren natuurlijk) is een DogMountainExperience week. In deze week zitten 2 wandelingen met gids. Je bent daarnaast vanzelfsprekend vrij om wel of niet aan verdere optionele activiteiten deel te nemen.

Bij aankomst in je accommodatie vind je in je accommodatie een info map waarin alle optionele activiteiten beschreven staan voor die week en wat deze kosten. Op zaterdagavond of zondagochtend kun je hier op inschrijven bij het welkomsgesprek. Later op de week is mogelijk alleen is het dan niet gegarandeerd dat er plek is om deel te nemen. Je kunt een wandeling kostenloos afzeggen tot 15.00 uur in de morgen op de dag ervoor. Natuurlijk is het mogelijk bij medische klachten later af te zeggen maar niet vanwege weer of andere redenen. Dit in verband met indelingen van onze gidsen. Wij vragen jullie begrip hiervoor. Mocht het weer niet meewerken zullen we altijd een passende wandeling vinden en natuurlijk zullen we vooraf kijken op welke dagen het weer voor een bepaalde wandeling het meest geschikt is.
Veel gestelde vragen
-Wat neem ik mee voor tijdens mijn verblijf?

Je krijgt bij je boeking een paklijst meegestuurd. Niet alles op deze lijst is verplicht natuurlijk. Wel stellen wel als eis dat je een goede buitensportbroek/wandelbroek hebt (het gaat er om dat de broek van materiaal gemaakt is dat snel droogt dus geen spijkerbroek) Daarnaast ben je verplicht goede stevige wandelschoenen met een goede stroeve zool (bergschoenen categorie B zijn prefect) en een goede waterdichte jas en broek bij je te hebben op de wandelingen. Voor de hond is het verplicht een 4 punts gordel van Ruffwear of Eqdog te dragen bij de wandelingen. Deze zijn bij ons te leen.

– Als ik al eens eerder bij DogWalkTrail geweest ben is er dan de volgende keren een ander programma?
We hebben behoorlijk veel wandelingen (en activiteiten) in ons programma. Dus als je een wandeling niet voor de 2e keer wilt doen is er bij de optionele activiteiten volop keuze!

– Kan mijn oude, grote, kleine of jonge hondenvriend ook mee?

Ja, alle honden kunnen mee, groot en klein, jong en oud. Je moet zelf aangeven wat voor honden je mee brengt en bij de bevestiging vragen wij je of de hond eventueel problemen heeft en natuurlijk hoe oud de hond is. Wij kunnen dan laten weten welke wandeling of activiteit goed te doen is met je hond. Voor honden onder de leeftijd van 1 jaar is het niet raadzaam om al te veel te wandelen. De korte introwandeling is op zich niet een groot probleem maar om daarnaat in 1 week nog meerdere wandelingen mee te lopen is niet raadzaam. Dit vanwege de belasting van de nog niet uitgegroeide hond. We geven je ook hier ter plaatse advies over welke wandelingen wel mogelijk zijn. Agressieve honden of minder sociale honden en loopse teven kunnen niet mee in de groep wel individueel met een prive gids, in dit geval moet je dit duidelijk van te voren aangeven.

– Komen onze foto’s op de site?
Alle foto’s die DogWalkTrail gemaakt heeft of die je naar ons toestuurt kunnen worden gebruikt op de websites of Facebook pagina’s en andere bronnen van social media van DogWalkTrail. Mocht je daar een probleem mee hebben dan vragen wij dit vooraf al bij je boeking te vermelden en op zondag of maandag aan de gids. Natuurlijk respecteren wij je wens wanneer je dit liever niet wilt.

– Mogen de honden los tijdens de vakantie?
Honden mogen tijdens sommige van onze blauwe wandelingen op sommige plekken even los. Dit gaat wel altijd in overleg met de gehele groep. Tijdens dagen buiten het programma kun je vragen welke zelfstandige wandelingen je kunt doen waar honden los mogen lopen. Er zijn ook wandelingen waar het absoluut niet veilig is om de honden los te laten of waar het wettelijk niet toegestaan is. Dit zijn zo goed als alle rode en zwarte wandelingen. Vanzelfsprekend moeten de honden daar aan de lijn. je bent zelf ten allen tijde verantwoordelijk voor de loslopende hond. Ook in geval van schade en bij onderlinge onenigheid tussen de honden. Mocht je wel graag zoveel mogelijk blauw en waar mogelijk rode losloop wandelingen doen dan raden we aan bij ons een GoodLife programma te boeken of een privé gids te boeken. Daar loop je met een eigen groepje of roedel en dan kun je in overleg bekijken welke wandelingen je wilt doen waarbij de hond meer kan loslopen.

– Is het mogelijk om een paar dagen langer te blijven maar dan die dagen niet deel te nemen aan DogWalkTrail wandelingen?

Indien er ruimte is in 1 van onze accommodaties dan kan dat natuurlijk.

– Zijn de wandelingen altijd met een groep?

Tijdens de groepsweken vanzelfsprekend wel, tijdens alle andere weken kan het zijn dat je individueel of met een groep op pad gaat met de gids. Dits is afhankelijk van de hoeveelheid gasten die die week aanwezig zijn en of zij mee willen gaan wandelen.

– Kunnen er (kleine) kinderen of ouderen aan de wandelingen deelnemen en is het niet te zwaar voor (kleine) kinderen?

Er zijn volop wandelingen en activiteiten die voor iedereen goed te doen zijn. Wij weten aardig goed in te schatten wat de kinderen aan kunnen en daarbij ook nog eens leuk vinden. We lopen niet snel en pauzeren zeer regelmatig. Iedereen kan dus meedoen mits je wel van te voren aangeeft indien er beperkende factoren zijn. Vanzelfsprekend geldt bovenstaande ook voor mensen die wat ouder zijn of iets slechter ter been zijn.

– Is het gebruik van een Teletac of stroomband of andere vormen van deze hulpmiddelen toegestaan tijdens DogWalkTrail vakanties?

Nee, dat gaat bij DogWalkTrail niet. Ten eerste zijn wij geen voorstander van deze manier van trainen. Natuurlijk moet iedereen zelf weten hoe zij de hond traint en natuurlijk weten wij ook dat er in bepaalde hondensporten veelal op deze wijze getraind wordt. Toch is het tijdens de groepsvakantie bij DogWalkTrail niet toegestaan deze middelen en methoden te gebruiken aangezien het te vaak te veel discussies oplevert. Is de hond getraind in een van de sporten van de Nederlandse Bond van de Diensthond en/of de KNPV is het mogelijk een privé gids te boeken. Het is ook mogelijk eigen groepen samen te stellen en dan een weekend of week op maat te boeken.

– Welke inentingen hebben de honden nodig voor een vakantie?

Ga ruim voor vertrek bij de dierenarts langs voor de verplichte rabiësvaccinatie voor Oostenrijk en Duitsland en vraag welke inentingen de honden eventueel nog meer nodig hebben. Denk aan tekenspray/vlo behandeling en eventueel kennelhoest enting. Wij stellen een goede anti vlo-behandeling verplicht. Wij stellen ook verplicht te melden als je hond een besmettelijke ziekte heeft of onlangs heeft gehad. Dit om onze andere gasten met honden te beschermen tijdens de vakantie of voor de gasten met honden die na jullie komen.

Regels en wetgeving
Sinds 2004 gelden voor het vervoer van honden binnen de Europese Unie de volgende algemene regels: De dieren moeten in het bezit zijn van een Europees dierenpaspoort. De dieren moeten ingeënt zijn tegen hondsdolheid (Rabiës) De eerste keer minstens 21 dagen voor vertrek inenten, daarna binnen het entingschema opnieuw vaccineren. De dieren moeten geïdentificeerd zijn. Dat kan een tatoeage zijn, maar vaak is een chip verplicht. Wanneer je een dier mee op vakantie neemt, moet er rekening mee houden worden dat elk land zijn eigen eisen kent met betrekking tot de invoer van dieren.