Snow & Fun week

Deze week verblijven we in onze eigen DogmountainInn in Niedernsill. Vanuit daar maken we prachtige sneeuwschoenwandelingen in onze directe omgeving van het Nationaal Park Hohe Tauern, gaan we sneeuwpoppen bouwen, zitten bij een warm kampvuur met heisse Choco en Marshmellows, lekker eten en drinken in onze bar/bistro…
Snow Fun Week
Wanneer: 5 – 12 maart 2022

Maximaal 10 deelnemers minimaal 6 deelnemers.

Wat kost het: € 575,00 p.p.
Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, 3 sneeuwschoenwandelingen onder begeleiding gids, 1x avondwandeling, 1x lunch in een hut.

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug.
Vervoer ter plaatse.
Maaltijden, drankjes.
Verzekeringen.
Schoonmaakkosten € 30,00 en toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

Ervaring:
Deze week is geschikt voor iedereen met een normale conditie.

Je hebt deze week 1 vrije dag.
Snow Fun Week
Overige informatie

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als peroon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 20 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn.

Gedurende de wandelingen dienen de honden in principe aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. De gidsen zullen aangeven wanneer de hond eventueel los kan. Er is tijdens de week meer dan voldoende gelegenheid om de hond lekker te laten rennen. Dit is ook mogelijk in de tuin van de DogMountainInn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://dogwalktrail.nl/carnivoer

Programma

Zaterdag: aankomst in je accommodatie.

Zondag: Intro wandeling waarin we kennis maken met het materiaal dat we gebruiken deze week en daarna op zoek naar bergen sneeuw voor een sneeuwpop/hond wedstrijd. De orgineelste sneeuwpop krijgt een orginele winter emaille mok.

Dinsdag en donderdag gaan we een lekkere ochtend wandeling maken (bij voldoende sneeuw beide wandelingen op sneeuwschoenen) onderweg genieten we van een lekkere jausen (eten) in een hut. Onderweg zullen we op een prachtig plekje van een heisse Choco genieten!

We gaan 1x de avond/nachtwandeling doen en op de vrijdagavond is er een kampvuurtje met smors.

Je kan op de vrije dag gaan skiën of snowboarden (zonder hond) met gids die het gebied laat zien of een extra optionele wandeling (meerprijs, vanaf € 35,00 p.p. exclusief liftkaartje en materiaal. (minimaal 3 deelnemers)

Voor de enthousiastelingen is het mogelijk om tegen een meerprijs nog een lange optionele sneeuwschoenwandeling te doen.

Bij te weinig sneeuw gaan we zo hoog mogelijk om toch sneeuw te vinden en maken we gebruik van kettingen voor onder de schoenen i.p.v. sneeuwschoenen.
Snow Fun Week
Accommodatie

We verblijven tijdens deze week in onze eigen DogMountainInn. Je krijgt hier je eigen slaapkamer en eigen douche/toilet. Het kan zijn dat je slaapkamer zich wel bevind in een appartement wat je deelt met een andere deelnemer qua woonkamer/keuken. De DogMountainInn heeft een leuke bar/bistro, een heerlijk terras en tuin met losloop gedeelte. Natuurlijk is de tuin volledig omheind.

Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Je rekent dit echter hier ter plaatse af met de bistro. Prijs € 145,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 5x avondeten (hoofd en nagerecht) Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn in de bistro Sky’s Vergnügen. De lunch bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinkpakje/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.
Snow Fun Week
Fotoalbum: https://myalbum.com/album/t2r66d77TjQC