Skip to content

Herfstweek

Deze week verblijf je samen met andere hondenliefhebbers in onze eigen DogMountainInn. Vanuit daar maken we prachtige wandelingen (stamppotwandeling/herfstwandeling/bergmeerwandeling) in onze directe omgeving en het Nationaal Park Hohe Tauern.

Zelfs de menu’s in onze bistro staan in het teken van de herfst... stamppotjes, stoofschotel, wild....
Herfst week
Wanneer: 9 – 16 oktober 2021

Wat kost het:
Appartement Utah met 2 personen: € 550,00 p.p.
Appartement Bodhi met 2 personen: € 485,00 p.p.
Appartement Bucks of Tikaani met 2 personen: € 395,00 p.p.
Kamer Soma met 1 persoon: € 300,00 met 2 personen € 275,00 p.p.

Prijzen voor de herfstweek vanuit de MountainChaletss op aanvraag.

Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, 3 wandelingen onder begeleiding gids, 1x zelfstandige uitgeschreven wandeling, 1x avondprogramma. (muziekavond thema herfst)

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug. Vervoer ter plaatse. Maaltijden, drankjes. Verzekeringen. Schoonmaakkosten € 30,00 p.p. en toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

Ervaring:

van blauw tot licht rood en dus voor iedereen met een normale conditie geschikt. Deze week is geschikt voor zowel deelnemers die al in de bergen hebben gewandeld als voor beginners. Ben je nog nooit met DogWalkTrail op pad geweest en wil je vooraf toch al graag wat tips hoe met je hond in de bergen te lopen. Dan maken we graag kennis met jullie tijdens onze cursus wandelen in de bergen in Nederland. https://www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com/

De Herfst week vind plaats vanuit een vaste standplaats. Dit houdt in dat je de bagage in de DogMountainInn blijft voor de gehele week en dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. De wandeltijden bedragen ongeveer 2,5 tot maximaal 3 uur.

Overige informatie

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als peroon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 20 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn.

Naast de 3 wandelingen die inclusief zijn in het programma kan je deze week indien je wenst nog mee doen aan een optionele wandeling of activiteit. Bijvoorbeeld een wandeling op de DogHiking Friday (dit zijn pittigere dag wandelingen die langer dan 3 uur in beslag nemen) of naar een bergtop met een kruis of een andere uitdagende rode of zwarte wandeling.

Gedurende de wandelingen dienen de honden in principe aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. De gidsen zullen aangeven wanneer de hond eventueel los kan. Er is tijdens de week meer dan voldoende gelegenheid om de hond lekker te laten rennen. Dit is ook mogelijk in de tuin van de DogMountainInn. Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://www.dogwalktrail.nl/carnivoer
Herfst week
Maaltijden

Maaltijden De maaltijden die je in onze eigen DogMountainInn in Sky's Bistro wilt nuttigen staan in het teken van de herfst. De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor.

Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf goed onze voorwaarden door.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.
Herfst week

Contact

Wilt u meer infomatie stuurt u dan een e-mail
  • DogWalkTrail
  • Tauernweg 5, 5721 Walchen, Oostenrijk
  • Eigenaren Bianca & Francois
  • 0436767601022 - 00436766267910
  • info@dogwalktrail.com

DogWalkTrail Since 2000 | | Privacy verklaring