Skip to content

Grossglockner week.

Een geweldige bergervaring opdoen tijdens de Grossglockner week... Een week lang in een hut verblijven boven de boomgrens. In dit gebied aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk maken we een week lang prachtige hikes.
Grossglockner week
Wanneer: 14 - 21 augustus 2021
Maximaal 10 deelnemers minimaal 6 deelnemers.

Wat kost het: € 735,00 p.p.
Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, alle wandelingen onder begeleiding gids, alle maaltijden eenvoudig maar voedzaam.
Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug. Vervoer ter plaatse. Drankjes. Verzekeringen. Tol Grossglockner Hochalpenstrasse € 55,00 voor een 30 dagen kaart. Schoonmaakkosten € 30,00 en toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

Ervaring: Je hoeft geen ervaren bergwandelaar te zijn maar jij en je hond moet wel een goede conditie hebben. Een pre is wel dat je al eens in de bergen hebt gelopen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij twijfel is het verstandig eerst een DogMountainExperience week te boeken en daar te kiezen voor extra optionele wandelingen met de kleuren rood en zwart. Je kunt ook kennis maken met onze bergwandelcursus in Nederland. https://www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com/

De Grossglocknerweek vindt plaats vanuit een vaste standplaats. Dit houdt in dat je de bagage bij de hut hebt voor de gehele week en dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. De wandeltijden bedragen ongeveer 3 tot maximaal 5 uur.

Programma

Zaterdag: Aankomst in Oostenrijk in het Grossglockner gebied (je rijdt dus zelf het Nationaal Park Hohe Tauern in over de Grossglockner Hochalpenstrasse. Je koopt bij de tolpoort een 30 dagen vignet daar we met de auto’s vaker in en uit rijden. Kosten per auto ongeveer € 55,00). Je verblijft in een hut met 2 tot 4 personen op één kamer. Tijdens onze eerste gezamenlijke avondmaaltijd bespreken we het programma van de komende week. Op tijd naar bed want er wacht ons een sportieve week…

Zondag tot en met vrijdag maken we de volgende wandelingen: (niet noodzakelijk in deze volgorde) woensdag of donderdag is er een rustdag.

- We gaan d.m.v. een korte transfer naar 2368 meter hoogte. Vandaar uit dalen we een paar honderd meter af naar het oeroude ijs van de Pasterzen gletsjer. We lopen naar de rand van de gletsjer en staan met de voetjes en pootjes op het ijs. Na het bewonderen van de grillige ijsvormen lopen we door een door de gletsjer uitgesleten dal onderlangs de Grossglockner en bovenlangs een prachtige waterval. We passeren een stuwmeer over de dam en aan het einde klimmen we weer uit het dal tot op 2112 meter hoogte. Vanaf daar weer terug naar de hut d.m.v. een transfer.

- Naar de Franz Josefs Höhe waar de rugzakken op gaan. We beginnen onze klim richting de Winkelkarkees (Kees is het lokale oude woord voor gletsjer) Aangekomen bij de gletsjer maken we een rondje op de gletsjer. Onderweg zien we murmeltiere (bergmarmotten) en welllicht wel steenbokken en in ieder geval edelweiß en hebben we een spectaculair uitzicht op de Grossglockner! (3798 meter hoog) Het pad begint makkelijk, loopt over in een rots route en aan het eind hiervan gaan we een rondje over de gletsjer.

- Voor de liefhebbers is het mogelijk om een waterval te bezichtigen of gewoon lekker de honden te gaan uitlaten. Een heerlijk relaxte dag. Het lijkt in de eerste instantie niet veel voor de hond maar de indrukken en het hoogte verschil en ook het aantal uren wandelen in ander gebied dan vlakke paden maakt dat de hond echt moe kan zijn.

- We lopen via een mooie afwisselende route richting Heiligenblut. We passeren watervallen, lopen door oude bossen, over smalle paadjes langs grazende koeien. Na een pauze bij een hut (kan gesloten zijn dus lunchpakketjes altijd mee) zullen we onze weg vervolgen tot waar we weer zullen worden opgehaald of de auto’s al gereed staan om terug te gaan naar de hut.

- Vandaag rijden we tot in Heiligenblut. Na een wandeling van ongeveer 3 uur komen we weer bij de auto´s. Vandaag heeft ook iedereen de mogelijkheid om het leuke stadje Heiligenblut te bekijken.

- Met de gondel niet ver van de hut gaan we omhoog. Vanaf het bergstation lopen we een mooie tocht over een kam die ons naar alle kanten een prachtig uitzicht bezorgd.

Overige informatie

Per persoon kan er in overleg meer dan 1 hond mee. Het maakt het op sommige wandelingen wel moeilijker 2 honden mee te brengen. Het moet dus wel mogelijk zijn de hond even af te geven aan 1 van de gidsen indien nodig. De honden moeten ook met elkaar in de hut kunnen zijn of goed op de kamer kunnen verblijven.

Accommodatie: De hut is eenvoudig maar wel van de normale gemakken voorzien. Het "leven" in de bergen brengt enige beperkingen met zich mee qua voorzieningen en luxe. Wij zijn er van overtuigd dat dit ruimschoots goed gemaakt wordt door de ervaringen die je onderweg opdoet! Het uitzicht van de hut vanaf het prachtige terras is magnifiek.

In de hut neem je je eigen beddengoed mee. In de hut zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig op de gang. De hut kan last minute wijzigen vanwege weersomstandigheden of andere onvoorziene omstandigheden. Vanzelfsprekend bieden wij altijd een alternatief.

1-persoonskamer: Het is voor deze week niet mogelijk om een 1 persoons kamer te boeken. 2- persoons kamers zijn beperkt aanwezig.

We verdelen de deelnemers zo gunstig mogelijk over de kamers. (dus welke honden kunnen goed of beter bij elkaar en welke niet, kom je met je hond makkelijk een trap op of niet, natuurlijk houden we rekening met man/vrouw etc., dit vraagt van iedere deelnemer enige flexibiliteit)

Bagage: je krijgt bij je bevestiging van de reis een paklijst toegestuurd. Je hebt voor de wandelingen dus een dagrugzak ( 20 a 30 liter) nodig en een reistas of grote rugzak voor de rest van je bagage.

Activiteiten: Voor deze week dienen jij en je hond over een goede conditie te beschikken. Op sommige wandelingen moeten we juist wat meer stijgen en op sommige juist dalen. Gedurende deze dagen loop je over een (soms besneeuwde) gletsjer. Hiervoor heb je geen specifieke bergsportervaring of klimmateriaal nodig. Probeer wel vooraf in te schatten of jij en je hond in deze omstandigheden kunnen lopen. Je hond moet ook goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren je om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen.

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens de Grossclockner week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden. Het programma kan hierdoor afwijken van de beschrijvingen.

Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jouw en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek en absoluut goede regenbroek, GEEN poncho.

Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken/bij te hebben. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen. De wandelingen zullen tussen 9.00 en 10.00 uur in de ochtend starten tenzij het weer zorgt dat we dit moeten aanpassen. Meestal zijn we rond 15.00 uur weer terug bij de hut. Dit is mede om voldoende daglicht/tijd marge te hebben in geval van “nood”. Het bij hebben van bijvoorbeeld een boek of een leuk spel kan dus raadzaam zijn. Er is geen wifi in de hut en de dekking qua mobiele telefoon is matig.

Voeding: Houdt er rekening mee dat gedurende deze week de maaltijden in principe eenvoudig van aard zijn. We kopen alle ingrediënten in voor een voedzame maaltijd en deze maken we gezamenlijk klaar. Ben je vegetarisch (geen probleem) geef dit dan tijdig aan ons door. Ben je ergens allergisch dan willen wij dat natuurlijk ook graag weten! Volg je een strikt dieet dan kan het raadzaam zij je eigen ingrediënten mee nemen.

Voor de honden moet je zelf voer meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er zijn in de hutten geen ijskasten/vriezers aanwezig waar je vers vlees/barf o.i.d. kan bewaren. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://dogwalktrail.nl/carnivoer
Grossglockner week
Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Niveau tabel:

Rood/donkerrood: Met goede conditie prima te doen.

Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.
Grossglockner week
Meer geweldige foto’s van deze week zijn te vinden onder: https://myalbum.com/cx7nGclUzPZx

Contact

Wilt u meer infomatie stuurt u dan een e-mail
  • DogWalkTrail
  • Tauernweg 5, 5721 Walchen, Oostenrijk
  • Eigenaren Bianca & Francois
  • 0436767601022 - 00436766267910
  • info@dogwalktrail.com

DogWalkTrail op Instagram

DogWalkTrail Since 2000 | | Privacy verklaring