DOGMOUNTAINEXPERIENCE

Vanaf 1 december 2021 gaat er het een en ander veranderen in het DogMountainExperience programma. Lees het even goed door en stuur ons een mailtje als je dit wilt boeken of vraag het aan bij je reservering.

Indien je een appartement of kamer huurt in de DogMountaininn kun je bij je boeking ook direct dit wandelpakket boeken. In het boekingsformulier bij opmerkingen kan dit worden aangegeven.

De DogMountainExperience is zowel een goede instapweek voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook een week waar je al met meer ervaring je berg-wandel hart kunt ophalen.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in Nederland of België te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur op vlak terrein.

De DogMountainExperience bestaat uit een intro gesprek op zaterdag avond of zondagochtend onder het genot van een drankje of kopje koffie “on the house”. Jullie zullen allemaal een DME geschenken pakket ontvangen met leuke mok en allerlei leuke geschenkjes. En een map die je in bruikleen krijgt met uitgeschreven wandelingen en tips.

Tijdens het intropraatje krijgt iedereen een uitleg over het gedrag van de honden bij elkaar, maken we kennis met elkaar en laten we even zien wat een leuk uitlaat rondje kan zijn en geven we uitleg over alles wat je tijdens je verblijf moet weten. Boek je een DME (DogMountainExperience) in de maanden oktober, november of april dan krijg je op maandag de intro en zal er op zaterdag door de beheerder een uitleg worden gegeven over het pand.

Er zijn 2 wandelingen onder begeleiding van een gids. Deze wandelingen zijn voor iedereen met een gemiddelde conditie goed te doen. De duur van de wandelingen: 1 wandeling van ongeveer 2 tot 3 uur wandelen en 1 wandeling die in overleg langer dan 3 uur zal zijn. De wandelingen vinden plaats in de prachtige omgeving van Pinzgau en HoheTauern. Het kan zijn dat we een stuk moeten rijden voor een wandeling. Dit geven we aan tijdens de intro.

Er is ook een wandeling die op maximaal 20 minuten rijden (met eigen vervoer) van de DogMountainInn zal worden gelopen. Soms zullen we met een gondel (eigen kosten) omhoog gaan.

In deze week worden jullie als groep door een van onze gidsen d.m.v een pendel hoger op de berg gebracht. Met een uitleg en een kaart lopen jullie terug naar jullie auto die vooraf aan de wandeling op het eindpunt van de wandeling is neergezet. Jullie houden contact met de gids wanneer er problemen zijn of wanneer jullie weer bij de DMI of de auto zijn. In overleg zijn dit wandelingen van ongeveer 2,5 tot 4 uur.

Daarnaast is er de mogelijkheid zelfstandig een wat pittigere route te lopen (dag-wandeling) of een uitgeschreven wandeling zoals een foto wandeling of Oriëntatie wandeling die je zelfstandig loopt (zonder gids, individueel of met andere van de groep).

In de winter lopen we zoveel mogelijk op sneeuwschoenen maar zijn de wandelingen maximaal 2 uur Sneeuwschoenwandelen is niet moeilijk maar door de dikke ongerepte sneeuw lopen kan voor zowel baas als hond best wat inspanning vergen. De wandeling met pendel zal in de winter zonder sneeuwschoenen zijn en in vlak terrein.

Eva is naast DogWalkTrail medewerker ook een National Park Ranger en weet enorm veel van het gebied National HoheTauern.

We hebben dan ook een aantal uitgeschreven wandelingen voor iedereen die dit leuk vindt. Dit kan ook weer als groep of zelfstandig worden gelopen. We hebben alle weetjes over de wandeling en de route op papier gezet. Kortom leuke en leerzame wandelingen.

In sommige weken in de zomer is er de mogelijkheid nog een extra wandeling te boeken, een kano/sup activiteit te boeken of een boogschiet wandeling te doen. Ook zal er in sommige zomer weken in de zomer nog mogelijkheid zijn tot optionele wandelingen met een wat zwaarder niveau of een gemiddeld niveau. Dit kan ook worden uitgevoerd door een externe wandelgids maar natuurlijk zoveel mogelijk door ons eigen team. Dit is mogelijk in de maanden juni t/m half september.

Aan het begin van de week zullen we het programma daarvoor bekend maken als deze mogelijkheden er in die week zijn. Wil je meer activiteiten en/of wandelingen in een week dan raden we jullie aan de dogwalktrail.com site te bekijken en te kijken naar onze groepsweken die er worden aangeboden.

Prijs DogMountainExperience: € 125,00 p.p. (Dit programma wordt aan het einde van de week afgerekend samen met alle andere kosten die er gemaakt zijn. Dit mag contant worden afgerekend of per pin of per directe bank overschrijving).

DogMountainExperience €125,00 inclusief:

-DogWalkTrail geschenk pakket

-info wandel map (bruik leen)

-gratis drankje

-kennismaking met uitleg waar de hond kan worden uitgelaten en de (honden) regels wat betreft de honden en gedrag in de tuin &(ongeveer 1 uurtje)

-2 wandelingen met gids

-pendel met kaart en info over de route

 

Losse wandelingen en activiteiten:

Op de tafel in je appartement ligt als het goed is een programma met welke wandelingen en mogelijkheden er zijn voor de week dat jullie bij ons verblijven. Ook staat er op welk tijdstip jullie er moeten zijn en of het een halve of dag wandeling is. In het hoogseizoen zal er in de zomer op dagen dubbele activiteiten worden aangeboden zodat er een keuze gemaakt kan worden.

In het hoogseizoen zullen er meerdere weken zijn waarin we dag-wandelingen aanbieden. In het naseizoen zullen we meestal halve dag wandelingen aanbieden. Wel hebben we de pendelwandelingen waar meerdere mogelijkheden zijn om langer onderweg te zijn.

Het is mogelijk om een DogMountainExperience week te boeken maar ook om losse wandelingen te boeken. De mensen met een DME programma hebben voorrang op de gasten die losse wandelingen willen boeken. Een pendel wandeling of oriëntatie wandeling is altijd mogelijk.

Wandelingen:

Zondag: zelfstandige eenvoudige wandeling. Deze is bedoeld voor jezelf om te kijken hoe je conditie is. Er is een klein beetje stijgen ingebouwd maar voor iedereen prima te doen.
Maandag : wandeling 1 met gids
Dinsdag : pendel wandeling (zie info onder aan het blad)
Woensdag: wandeling 2 met gids
Donderdag: optionele activiteit (alleen in het hoogseizoen) er is altijd een oriëntatie wandeling mogelijk die zelfstandig te lopen is.
Vrijdag: wandeling 3 met gids

Meenemen/aantrekken op wandelingen: fleece jack, wind/waterdicht jack, wandelbroek, goede wandelschoenen (enkelhoog), dagrugzak, zonnebril, water en beetje water voor de hond. ALLEMAAL ALTIJD MEENEMEN DUS OOK BIJ MOOI WEER! Voor de hond een webmasterharness tuigje van Ruffwear. Deze is bij ons te leen. Stuur even een appje als je die wilt lenen of vraag het gelijk aan de gids voor vertrek.

Vertrek wandelingen/meetingpoint 09.00 of 9.30 uur (melden we nog van te voren) De bistro van de DogMountainInn op de eerste dag en verdere dagen voor op de parkeerplaats

Optionele wandelingen (minimaal 3 deelnemers maximaal 10 deelnemers en maximaal 8 honden)
Een halve dag € 40,00 p.p. uit en thuis 9.30 uur 12.45/13.30 uur. (ongeveer 2,5 tot 3 uur wandelen) Bij meer dan 4 deelnemers zullen we de prijs per persoon reduceren.
Het kan zijn dat we in de nabije omgeving wandelen en dan zijn we eerder terug.

Een hele dag op pad € 50,00 p.p. uit en thuis 9.00 uur 15.00 uur. (3,5 tot 5 uur wandelen)
Minimaal 4 deelnemers in het hoogseizoen. Buiten het seizoen zullen we ook met minder deelnemers op pad gaan. Het kan zijn dat we een stuk moeten rijden om te wandelen en dan kan het zijn dat we langer onderweg zijn.

Pendelwandeling met kaart en uitleg : € 15,00 per persoon. Bij meerdere deelnemers zal er twee keer gependeld worden.
Activiteiten zoals kanovaren en standup paddling: € 35,00 p.p. met gids
Sup Huur, uitleg en het vervoer van het materiaal naar de locatie voor de wateractiviteiten € 20,00 p.p halve dag en € 30,00 voor de hele dag.

DWT surprise pakket is ook los te koop: €20,00 (vraag naar de inhoud tijdens je verblijf)
Vanaf 01 januari zullen we naast nog een aantal fleeces en t-shirts ook weer nieuwe leuke items in onze shop hebben zoals de nieuwe e-maille mokken en andere leuke gadgets. Vraag ook hier even naar aan een van onze gidsen tijdens jullie verblijf.

Prijzen van de wandelingen zijn exclusief entree kaartjes, gondels, drankjes, vervoer en/of andere transport middelen.
Familieprijs indien ouders mee gaan is voor kinderen halve prijs.

Pendelwandelingen zijn wandelingen waar je van ons een kaart of/en uitgeschreven blad mee krijgt en zelfstandig op pad gaat. We rijden voor jullie auto uit naar een eindpunt van een wandeling en je wordt daarna met onze bus naar een begin punt gebracht en je loopt dan zelf met de informatie naar je eigen auto. We hebben meerdere variaties en van kort tot lang.

Oriëntatie wandelingen zijn wandelingen die ook zelfstandig te lopen zijn en liggen in de bistro. Deze graag weer terug leggen na gebruik.

Annuleren voor een optionele wandeling waarvoor je je hebt opgegeven kan kosteloos tot 09.00 uur de dag vooraf.

Niveau van de wandelingen: als je twijfels hebt over je conditie kun je aan de gidsen vragen wat de kleur van de wandelingen zal zijn.

Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je niet zo goed zijn in stijgen moet je dit even aangeven.

Gemiddelde wandelingen: Dit zijn de wandelingen die uitdagender zijn dan de blauwe wandelingen en minder zwaar zijn dan de rode wandelingen. Deze zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen) of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat het op deze wandelingen niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.

Natuurlijk kan je ook alleen een appartement en zelfstandig op pad gaan of een privé gids in huren. Een privé gids kost € 195,00 per dag met 5 deelnemers en €10,00 p.p. voor extra persoon. Maximaal 10 personen en 8 honden.

Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of je kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).