DogHiking week

Een week voor iedereen die altijd al eens met je hond de bergen in wil gaan maar hierin nog weinig of geen ervaring heeft of nog een beetje spannend vind.

Deze week verblijven we in onze eigen DogmountainInn in Niedernsill. Vanuit daar maken we prachtige wandelingen in onze directe omgeving en het Nationaal Park Hohe Tauern. Daarnaast gaan we door middel van een dagcursus Bergwandelen met je hond in theorie en een ochtenddeel praktijk dieper in hoe je het beste met je hond onderweg kan zijn in de bergen.
DogHiking week
Tijdens deze korte cursus krijg je workshops en lezingen over materiaal, het wandelen, EHBO mens en hond van ervaren bergwandelgidsen van DogWalkTrail, de Oostenrijkse bergredding en een dierenarts assistent.

Wanneer: 1 – 8 oktober 2022
Maximaal 10 deelnemers minimaal 4 deelnemers.

Wat kost het: € 595,00 p.p.
Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, 4 wandelingen (halve en dag wandelingen) onder begeleiding gids, lezingen en workshops.
Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug. Vervoer ter plaatse. Maaltijden, drankjes. Verzekeringen. Schoonmaakkosten € 30,00 p.p. en toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

Ervaring: van blauw tot rood en dus voor iedereen met een normale conditie geschikt.
Deze week is geschikt voor zowel deelnemers die al in de bergen hebben gewandeld als voor beginners. Het kan zijn dat we de groep een keer opdelen qua niveau voor de langere wandeling.

De DogHiking week vind plaats vanuit een vaste standplaats. Dit houdt in dat je de bagage in de DogMountainInn blijft voor de gehele week en dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. De wandeltijden bedragen ongeveer 2,5 tot maximaal 3 uur halve dag en 5 uur hele dagwandelingen.
Er is deze week 1 rustdag.
Naast de 4 wandelingen die inclusief zijn in het programma kan je deze week indien je wenst nog mee doen aan een optionele wandeling of activiteit. Bijvoorbeeld een wandeling op de DogHiking Friday (dit zijn pittigere dag wandelingen die langer dan 3 uur in beslag nemen) of naar een bergtop met een kruis of een andere uitdagende rode of zwarte wandeling. Ook is het mogelijk om mee te gaan met het waterspektakel (kanovaren en/of suppen)

Overige informatie

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Tijdens de week is er 1 rustdag. Wij adviseren je ten zeerste om deze dag niet echt te gaan wandelen. Voor jou als peroon is het beter (ook al ben je wellicht zonder problemen in staat om 6 dagen vol door te wandelen) maar voor de hond zijn er naast de wandelingen heel veel extra (vaak nieuwe) indrukken op te doen. Dit kost enorm veel energie. Onze (intussen 20 jaar) ervaring heeft ons geleerd dat dit soort weken voor de honden behoorlijk vermoeiend zijn.

Naast de 3 wandelingen die inclusief zijn in het programma kan je deze week indien je wenst nog mee doen aan een optionele wandeling of activiteit. Bijvoorbeeld een wandeling op de DogHiking Friday (dit zijn pittigere dag wandelingen die langer dan 3 uur in beslag nemen) of naar een bergtop met een kruis of een andere uitdagende rode of zwarte wandeling. Ook is het mogelijk om mee te gaan met het waterspektakel (kanovaren en/of suppen)

Gedurende de wandelingen dienen de honden in principe aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. De gidsen zullen aangeven wanneer de hond eventueel los kan. Er is tijdens de week meer dan voldoende gelegenheid om de hond lekker te laten rennen. Dit is ook mogelijk in de tuin van de DogMountainInn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://dogwalktrail.nl/carnivoer
DogHiking week
Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Je rekent dit echter hier ter plaatse af met de bistro. Prijs € 145,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6x avondeten (hoofd en nagerecht) Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn in Sky’s Bistro. Het ontbijt bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinkpakje/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.
Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.
DogHiking week
Meer foto’s: https://myalbum.com/album/XpGDIZwBHjOS

DogWalkTrail Since 2000 | | Privacy verklaring