Ditjes en Datjes

Indien je een appartement huurt in de DogMountainInn kun je bij je boeking ook direct een wandelpakket boeken. Je kunt dit op je boekingsformulier aangeven. Dit wordt aan het einde van de week dan met je afgerekend.

De DogMountainExperience is zowel een goede instapweek voor iedereen die voor het eerst de bergen in gaat met de hond maar ook een week waar je al met meer ervaring je bergwandel hart kunt ophalen.

Een must is wel dat jij en je hond in staat moeten zijn om minimaal 2 tot 3 uur in Nederland of Belgie te kunnen wandelen. Let wel dat in de bergen wandelen niet gelijk staat aan thuis. 1 uur in de bergen is een stuk zwaarder dan 1 uur op vlak terrein.

Kijk bij de pagina van de dogmountaininn.nl onder activiteiten wat dit in zal houden

Niveau van de wandelingen:

Blauw: Dit is voor iedereen met een normale conditie prima te doen, vlakkere wandelingen, weinig of kort stijgen of alleen maar dalen. Mocht je niet zo goed zijn in stijgen moet je dit even aangeven.

Gemiddelde wandelingen: Dit zijn de wandelingen die uitdagender zijn dan de blauwe wandelingen en minder zwaar zijn dan de rode wandelingen. Deze zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Rood: Meer stijgen en dalen en kan een langere wandeling zijn maar is voor iedereen met een normale conditie goed te doen.

Donker rood/zwart: Wandelingen waarin men redelijk lang moet stijgen en dalen of het is een wandeling die op een behoorlijke hoogte plaats vindt, op een moeilijke ondergrond (zoals smalle paden met veel (losse) stenen) of lang is. Een goede conditie is voor baas en hond vereist en de hond moet goed aan de lijn kunnen lopen omdat op deze wandelingen het niet verantwoord is om de hond los te laten lopen.(dit zouden DogHiking Friday wandelingen kunnen zijn of wandelingen die met een prive gids worden gelopen. Prive gids kan alleen met zekerheid door gaan als deze vooraf worden gereserveerd)

Belangrijk:

Als bergwandelgids zijn wij verantwoordelijk te checken of je kleding/schoeisel voldoet aan de eisen van de wandeling. Indien nodig kunnen wij deelnemers die niet voldoen aan deze eisen weigeren op de wandeling. Verplicht op onze wandelingen zijn goede enkelhoge wandelschoenen (minimaal categorie B), regenkleding en wandelbroek (GEEN spijkerbroek).

Logeer je niet in een DogWalkTrail accommodatie dan kun je via de mail vragen of er plaats is om op stap te gaan met een privΓ© gids.

De verzameltijd van alle gasten voor de wandelingen is om 09.30 uur bij de DogMountainInn.

We plannen de wandelingen aan de hand van het weer. Op zondag of op maandag start de intro wandeling. Deze wandeling is voor iedereen die een alleen een appartement of kamer heeft geboekt en dus niet deelneemt aan een groepsreis inclusief in de boeking.

Op de eerste dag kan het zijn dat de groep groter is dan 8 honden maar voor de overige wandelingen is het maximum 8/9 honden per groep i.v.m. de veiligheid. In de winter zijn er in het geval bij meer dan 8 honden ook op de eerste dag 2 gidsen bij.

Tijdens groepswandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn. DWT zal tijdens de week graag uitleggen waarom wij dit niet verantwoord achten.

Honden hebben bij ons allemaal een speciaal tuig aan. Dat kan zijn de Webmaster tuigen van Ruffwear, Trail runner van Hurtta en de Pro harnassen van Eqdog. Wij hebben deze tuigen ook te leen indien je deze zelf niet hebt.

De reistijd naar de activiteiten/wandelingen zal in principe met eigen vervoer plaats vinden. De gemiddelde reistijd is 30 tot 40 minuten. Een aantal wandelingen zijn dichterbij en enkele wandelingen op bijv een doghiking Friday kunnen wat verder weg zijn. (o.a. Rauris en GrossGlockner zijn ongeveer een uur rijden)

Loslopen of aangelijnd: We hebben in de omgeving een paar mooie losloop wandelingen bij water en in het dal mits je met 1 of 2 honden aan het wandelen bent. In Oostenrijk is er helaas ook een aanlijnplicht. Het wordt gedoogd maar helaas ook steed minder. Vele mooie wandelingen zijn echter te vinden in het prachtige Nationaal Park Hohe Tauern waar een absolute aanlijnplicht geldt. Er is op de dag genoeg mogelijkheid om voor of na een wandeling zelfstandig nog je hond los te laten maar vergeet niet dat de hond ook niet gewend is aan de bergen dus dat deze vaak moe zal zijn na een wandeling. Kortom geef ons op zondag even aan wat je wensen zijn en dan kunnen we je vertellen wat je dan het beste kunt boeken op je optionele dagen of waar je het beste kunt wandelen op de dagen dat je vrij bent. De meeste OriΓ«ntatielopen die zelfstandig gelopen worden zijn ook geschikt om de honden op langere stukken los te laten lopen mits je deze NIET met de groep gaat lopen. Meer dan 2 honden over boerenerf wordt niet op prijs gesteld maar mocht je met 1 hond op stap zijn is dit al makkelijker.

Wat je nog moet weten

Wat je nog moet weten Bistro Sky: Je kunt in de DogMountainInn in de bistro heerlijk eten en drinken en de hond mag mee. (tijden de corona tijden zijn er helaas geen maaltijden mogelijk maar wel is de bar gewoon open)

De bar in de bistro is in principe altijd open waarbij als wij niet aanwezig zijn je zelf je drankje mag pakken en deze op je turflijst noteert.

Mocht je bij de Bistro ook willen eten dan kan dat 3x per week en is er 1 avond de mogelijkheid om een gourmet of fondue in je eigen appartement te nuttigen.

Op zaterdagavond bij de info geven wij het menu voor die week door. Je geeft dan aan op welke dag je mee wilt eten en wat je wilt eten (er is altijd een vegetarische variant)

De vlees en melk producten in de bistro zijn allemaal uit de streek of biologisch. Dit om een beetje mee te helpen aan een beter milieu en om dieren die ons voorzien van vlees of melk product een beter leven te geven
Ditjes en datjes