Hohe Tauern week

Deze week verblijven we in onze eigen DogmountainInn in Niedernsill. Vanuit daar maken we bijna elke dag een prachtige wandeling in het Nationaal Park Hohe Tauern rondom Oostenrijks hoogtse berg de Grossglockner (3798 meter) en de Grossvenediger (3666 meter).  
Hohe Tauern week
Deze week zal gecombineerd worden met de GrossGlockner week. de week vindt plaats van 13 tot 20 augustus.
Maximaal 8 deelnemers minimaal 6 deelnemers.

Wat kost het: € 650,00 p.p.
Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, alle wandelingen onder begeleiding gids.
Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug. Vervoer ter plaatse. Maaltijden, drankjes. Verzekeringen. Schoonmaakkosten € 30,00 en toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

Ervaring: van licht rood tot donkerrood en een beetje zwart We willen voor deze week dat je eerst een Grossglockner week hebt gedaan of een DogMountainExperience week met zwarte en rode wandelingen op de optionele dagen.

De Hohe Tauern week vind plaats vanuit een vaste standplaats. Dit houdt in dat je de bagage in de DogMountainInn blijft voor de gehele week en dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. De wandeltijden bedragen ongeveer 3 tot maximaal 4 uur.
We wandelen op alle dagen muv de een rustdag

Accommodatie

We verblijven tijdens deze week in onze eigen DogMountainInn. Je krijgt hier je eigen slaapkamer en eigen douche/toilet. Het kan zijn dat je slaapkamer zich wel bevind in een appartement wat je deelt met een andere deelnemer qua woonkamer/keuken. De DogMountainInn heeft een leuke bar/bistro, een heerlijk terras en tuin met losloop gedeelte. Natuurlijk is de tuin volledig omheind.

Overige informatie

Activiteiten: Voor deze week dienen jij en je hond over een goede conditie te beschikken en je hond en jij moeten in goede gezondheid zijn. Op sommige wandelingen moeten we juist wat meer stijgen en op sommige juist dalen. Hiervoor heb je geen specifieke bergsportervaring of klimmateriaal nodig. Probeer wel vooraf in te schatten of jij en je hond in deze omstandigheden kunnen lopen. Je hond moet ook goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren je om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen.

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens deze week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden.

Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jou en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn.

Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken/bij je te hebben. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen. We zullen iedere dag rond 8.30 uur vertrekken. De wandelingen zullen tussen 9.30 en 10.00 uur in de ochtend starten tenzij het weer zorgt dat we dit moeten aanpassen. Meestal zijn we rond 16.00 uur weer terug bij de accommodatie.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek en absoluut goede regenbroek, GEEN poncho.

Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Eigen Vervoer: je kunt tijdens de pendels ook je eigen auto gebruiken indien je dit wilt. Je dient dan bij de Grossglockner HochalpenStrasse een 30 dagen kaart te kopen (ongeveer € 55,00 per auto). Er is dan ook nog een tolweg op de dagen naar het Grossvenediger gebied van ongeveer € 20,00 per auto. Je kunt natuurlijk besluiten met elkaar mee te rijden.

Voor de honden moet je zelf voeding meebrengen omdat het niet goed is van voedsel te wisselen. Er is in de DogMountainInn mogelijkheid om rauw vlees te bestellen. Dit is gemalen vlees zonder verdere toevoegingen. Ook is het mogelijk om alternatieven mee te brengen die niet in de vriezer moeten. Je kunt bij ons team in Nederland bijvoorbeeld Carnivoer 2Go aanschaffen. https://dogwalktrail.nl/carnivoer
Hohe Tauern week
Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek. Je rekent dit echter hier ter plaatse af met de bistro. Prijs € 145,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6x avondeten (hoofd en nagerecht) Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn in Sky’s Bistro. Het ontbijt bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinken/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Niveau tabel:

Rood/donkerrood: Met goede conditie prima te doen.

Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.
Hohe Tauern week
Meer foto’s van deze week zijn te vinden: https://myalbum.com/album/uowUPrv9jAU0