Grossglockner week

Deze week zal worden gecombineerd met de HoheTauern week. 

De editie 2022 van de Grossglockner week gaat door in een aangepaste variant vanuit onze eigen DogMountainInn maar vanzelfsprekend wandelen we wel in het Grossglockner gebied.

Een geweldige berg ervaring opdoen tijdens de Grossglockner week… Een week lang wandelen net onder en heel veel boven de boomgrens. In dit gebied aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk maken we een week lang prachtige hikes.
Grossglockner week
Wanneer: 13 – 20 augustus 2022

Maximaal 10 deelnemers minimaal 6 deelnemers.

Wat kost het: € 650,00 p.p.

Wat krijg je daarvoor: 7 overnachtingen, alle wandelingen onder begeleiding gids.

Wat komt daar nog bij: je reis naar Oostenrijk heen en terug. Vervoer ter plaatse. Drankjes. € 145,00 maaltijdenpakket (verdere info lees je verderop), verzekeringen. Tol Grossglockner Hochalpenstrasse € 55,00 voor een 30 dagen kaart. Schoonmaakkosten € 30,00 p.p. en toeristenbelasting € 1,15 p.p.p.n.

Ervaring: Je hoeft geen ervaren bergwandelaar te zijn maar jij en je hond moeten wel een goede conditie hebben. Een pre is wel dat je al eens in de bergen hebt gelopen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij twijfel is het verstandig eerst een DogMountainExperience week te boeken en daar te kiezen voor extra optionele wandelingen met de kleuren rood en zwart.

De Grossglocknerweek vindt plaats vanuit een vaste standplaats. Dit houdt in dat je de bagage in de DogMountainInn blijft voor de gehele week en dat je tijdens de wandelingen alleen bagage voor de dag bij je hebt. De wandeltijden bedragen ongeveer 3 tot maximaal 5 uur.

Programma

Zaterdag: Aankomst in Oostenrijk in de DogMountainInn. Onder het genot van een drankje bespreken we het programma van de komende week. Op tijd naar bed want er wacht ons een sportieve week…

Zondag tot en met vrijdag maken we de volgende wandelingen: (niet noodzakelijk in deze volgorde) woensdag of donderdag is er een rustdag.

We rijden naar de Franz Josefs Höhe op 2368 meter hoogte. Vandaaruit gaan we wandelen. We dalen eerst een paar honderd meter af naar het oeroude ijs van de Pasterzen gletsjer. We lopen naar de rand van de gletsjer en staan met de voetjes en pootjes op het ijs. Na het bewonderen van de grillige ijsvormen lopen we door een door de gletsjer uitgesleten dal onderlangs de Grossglockner en bovenlangs een prachtige waterval. We passeren een stuwmeer over de dam en aan het einde klimmen we weer uit het dal tot op 2112 meter hoogte. Vanaf daar met de auto weer terug naar de DogMountainInn.

We rijden wederom naar de Franz Josefs Höhe waar de rugzakken op gaan. We beginnen onze klim richting de Winkelkarkees (Kees is het lokale oude woord voor gletsjer) Aangekomen bij de gletsjer maken we een rondje op de gletsjer. Onderweg zien we murmeltiere (bergmarmotten) en welllicht wel steenbokken en in ieder geval Edelweiß en hebben we een spectaculair uitzicht op de Grossglockner! (3798 meter hoog) Het pad begint makkelijk, loopt over in een rots route en aan het eind hiervan gaan we een rondje over de gletsjer.

Voor de liefhebbers is het mogelijk om een waterval te bezichtigen of gewoon lekker de honden te gaan uitlaten. Een heerlijk relaxte dag. Het lijkt in de eerste instantie niet veel voor de hond maar de indrukken en het hoogte verschil en ook het aantal uren wandelen in ander gebied dan vlakke paden maakt dat de hond echt moe kan zijn.

We lopen via een mooie afwisselende route richting Heiligenblut. We passeren watervallen, lopen door oude bossen, over smalle paadjes langs grazende koeien. Na een pauze bij een hut (kan gesloten zijn dus lunchpakketjes altijd mee) zullen we onze weg vervolgen tot waar we weer zullen worden opgehaald of de auto’s al gereed staan om terug te gaan naar de DogMountainInn.

Vandaag rijden we tot in Heiligenblut. Na een wandeling van ongeveer 3 uur komen we weer bij de auto´s. Vandaag heeft ook iedereen de mogelijkheid om het leuke stadje Heiligenblut te bekijken.

Met de gondel omhoog. Vanaf het bergstation lopen we een mooie tocht over een kam die ons naar alle kanten een prachtig uitzicht bezorgd.

Overige informatie

Per persoon kan er in overleg meer dan 1 hond mee. Het maakt het op sommige wandelingen wel moeilijker 2 honden mee te brengen. Het moet dus wel mogelijk zijn de hond even af te geven aan 1 van de gidsen indien nodig.

Je dient voor deze week zelf een tolkaart (30 dagen kaart) te kopen voor de Grossglockner Hochalpenstrasse a ongeveer € 55,00 per auto. Dit kunnen we op de eerste dag dat we het gebied in rijden doen. Je kan dan eventueel ook al carpool afspraken maken op de 1e avond om de kosten te delen.

Accommodatie

We verblijven deze editie dus in de DogMountainInn. Je krijgt daar altijd je eigen slaapkamer en sanitair. (tenzij je samen boekt
natuurlijk…) Het kan wel zijn dat je een appartement deelt met een andere gast maar je slaapkamer en sanitair is dus voor jezelf.

Maaltijden

Let op! De maaltijden nuttigen we gezamenlijk vanaf het ontbijt op zondagochtend tot en met het ontbijt op de zaterdagochtend van vertrek.
Je rekent dit echter hier ter plaatse af met de bistro. Prijs € 145,00 p.p. Je krijgt hiervoor 7x ontbijt, 6x lunchpakketje en 6x avondeten (hoofd en nagerecht) Ivm het gegeven dat je deelneemt aan een groepsreis is het niet mogelijk om niet aan het gezamenlijke eten deel te nemen.

Alle maaltijden zijn in onze eigen DogMountainInn Bistro. Het ontbijt bestaat uit een zelf bij het ontbijt klaar te maken lunchpakketje (broodjes/drinken/fruit/reepje). De maaltijden zijn eenvoudig doch voedzaam. Ben je vegetariër? Geef dat dan aan ons door dan houden we daar rekening mee. Heb je een bepaalde allergie dan vragen we je vooraf contact op te nemen hiervoor. Drankjes zijn altijd voor eigen rekening.

Bagage

Je krijgt bij je bevestiging van de reis een paklijst toegestuurd. Je hebt voor de wandelingen dus een dagrugzak ( 20 a 30 liter) nodig en een reistas of grote rugzak voor de rest van je bagage.

Activiteiten

Voor deze week dienen jij en je hond over een goede conditie te beschikken. Op sommige wandelingen moeten we juist wat meer stijgen en op sommige juist dalen. Gedurende deze dagen loop je over een (soms besneeuwde) gletsjer. Hiervoor heb je geen specifieke bergsportervaring of klimmateriaal nodig. Probeer wel vooraf in te schatten of jij en je hond in deze omstandigheden kunnen lopen. Je hond moet ook goed aan de lijn kunnen lopen zonder te trekken. Ook moet de hond kunnen volgen. Wij adviseren je om vooraf in Nederland meerdere lange wandelingen te maken om getraind aan de start te komen.

De uitvoer van het programma en de volgorde tijdens de Grossclockner week zijn afhankelijk van de weersomstandigheden vanwege de grote hoogte waarop we verblijven. Indien een wandeling geen doorgang kan vinden zal er altijd getracht worden een alternatief programma aan te bieden. Het programma kan hierdoor afwijken van de beschrijvingen.

Gedurende de wandelingen dienen de honden aangelijnd te zijn. Dit is een verplichting in een Nationaal Park en is voor de veiligheid van jouw en je hond. Tijdens de wandelingen mogen honden niet aan flexlijnen aangelijnd zijn.

Verplicht: Op deze week MOET je goede bergschoenen (minimaal categorie B) hebben, regenkleding en goede wandelbroek dus GEEN spijkerbroek en absoluut goede regenbroek, GEEN poncho.

Het is raadzaam om wandelstokken te gebruiken/bij te hebben. Indien je deze niet zelf hebt zijn deze bij ons te leen. De wandelingen zullen tussen 9.00 en 10.00 uur in de ochtend starten tenzij het weer zorgt dat we dit moeten aanpassen. Meestal zijn we rond 15.00 uur weer terug bij de hut. Dit is mede om voldoende daglicht/tijd marge te hebben in geval van “nood”. Het bij hebben van bijvoorbeeld een boek of een leuk spel kan dus raadzaam zijn. Er is geen wifi in de hut en de dekking qua mobiele telefoon is matig.
Grossglockner week
Loopse teven kunnen niet deelnemen.

Niveau tabel:

Rood/donkerrood: Met goede conditie prima te doen.
Zwart: een behoorlijk goede conditie is een must

Sluit een goede reisverzekering af en bij ons een goede annuleringsregeling voor de hond. Lees vooraf GOED onze voorwaarden en veel voorkomende VRAGEN door.

Annuleringsregeling

Het is mogelijk een annuleringsregeling te treffen bij DogWalkTrail. Deze annuleringsregeling geldt uitsluitend voor de hond. Voor het bedrag van 5% van uw totale reissom kunt u kosteloos annuleren indien uw hond om medische redenen niet kan deelnemen aan de reis en u daardoor genoodzaakt bent uw reis te annuleren. U dient bij annulering wel een medisch attest (verklaring) van uw dierenarts te overleggen. Let wel deze regeling betreft geen annuleringsverzekering en is slechts van toepassing op bovenstaande situatie en derhalve niet op deelnemende personen aan de reis. Wij raden u ten allen tijden aan om voor alle personen een annuleringsverzekering (en vanzelfsprekend ook een reisverzekering) af te sluiten. Mocht u deze regeling willen afsluiten dan dient u dit aan te geven op het reserveringsformulier. Het is niet mogelijk om de annuleringsregeling op een later tijdstip nog af te sluiten.
Grossglockner week
Meer geweldige foto’s van deze week zijn te vinden onder: https://myalbum.com/cx7nGclUzPZx